The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
af Ugglas, Peder
Peder af Ugglas
(Rootsy.nu)

Pris: 69 SEK

Release 27 jan 2010

Peder af Ugglas är naturligtvis en briljant gitarrist, eller rättare sagt musiker. Rent tekniskt är det säkert få som slår honom på fingrarna. Lik förbaskat är det inte denna briljans som är hans främsta styrka. Snarare är det hans förmåga att hitta de där tonerna, stämningarna, uttrycken som går rakt in i…vad det nu är det går in i. Hjärtat, själen…välj själv.

På sitt självbetitlade tredje soloalbum, det första för Rootsy.nu, gör Peder af Ugglas i princip allt själv. Han har komponerat, arrangerat och spelar (nästan) alla instrument själv. Han har varit inspelningstekniker och producent själv. Troligen har han också kokat sitt eget kaffe under inspelningen. Och som lyssnare är det en ynnest att med hjälp av nya plattan få kliva in I Peder af Ugglas musikaliska universum.

Det är i sanning gränslös musik som Peder af Ugglas skapar. Visst, bluesen ligger där i botten som en sorts resonanslåda, men den stöts och blöts med rock, jazz och folkmusik av allehanda ursprung. Stämningarna går från vackert och nästan meditativt till intensivt och engagerande. Den i huvudsak instrumentala musiken andas, lever och kommunicerar. Man kan välja att använda plattan som behaglig bakgrundsmusik men oftast dras man in i musiken och sitter där trollbunden.

Peder af Ugglas första soloplatta ”Autumn Shuffle” kom 2005, fick strålande kritik och blev en försäljningsmässig framgång inte minst i Tyskland. Den följdes av ”Beyond” som kom 2007. Även den hyllades av recensenterna. ”Peder af Ugglas följer upp »Autumn Shuffle« med ännu en fulländad skiva”, skrev till exempel Magnus Eriksson.

Förutom soloplattorna har Peder af Ugglas under många år spelat med bland andra Louise Hoffsten, Anders Widmark, Sara Isaksson och Stefan Sundström och producerat album för både Isaksson och Sundström. Han har gjort musik till en rad tv-program, filmer och reklamfilmer.

Senaste projektet är hyllade ”Jobs Blues”, en föreställning av och med Louise Hoffsten, Dan Bratt och Peder af Ugglas.

1. Way OutLyssna
2. WeddingLyssna
3. Carry OnLyssna
4. Twentynine YearsLyssna
5. I'm WalkingLyssna
6. Open Sea
7. Yellow Grass
8. Furillen
9. Together
10. 1987
11. Worried Mind
12. Relief
13. In Between
14. Another Day
15. TurnAroundTen
16. Night Cap

Andra album av af Ugglas, Peder:
Blue Departure
Dove
Go Easy
Hold On
Hope For
Longing
Nr 4
Rainy Day
Temporary Guest
Waltz for Bo & Anna
Works part 1
Works part 2
Works part 3
Works part 4

Visa fler Americana/Country-album.


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.