The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
af Ugglas, Peder
Nr 4
(Rootsy.nu)

Pris: 100 SEK

Den makalöse gitarristen Peder af Ugglas inleder sitt nya album »No. 4« med ett stillsamt, vemodigt och vidunderligt vackert stycke...pianomusik. I »% Hansson & Karlsson« svänger han loss på Hammond B3 orgel. Vi får också höra Peder skapa stor musik med hjälp av mandolin, slagverk, trummor, bas, dragspel och cykelekrar.

Men. säger vän av ordning, Peder af Ugglas är ju en av landets bästa gitarrister?! Lugn, bara lugn. Hans briljanta gitarrspel får stort utrymme även denna gången.

I titlar och omslagsdesign finns ett slags hustema. Om vi ska fortsätta på den tråden för att beskriva musiken kan man väl säga att alla som lyssnat på och älskat Peders tidigare plattor lär känna det som att komma hem. Fast till ett nyrenoverat hus. Strukturen är den samma men ändå är det annorlunda. Som kompositör har Peder af Ugglas tagit ut svängarna, vågat lämna de upptrampade stigarna. »No. 4« är ett album som både smeker och utmanar. Det är ingen svår musik, men så rik på infall och stämningar att det lönar sig att lyssna noga.

Peder af Ugglas första soloplatta ”Autumn Shuffle” kom 2005, fick strålande kritik och blev en försäljningsmässig framgång inte minst i Tyskland. Den följdes av ”Beyond” som kom 2007. Även den hyllades av recensenterna. 2010 gav han ut den självbetitlade tredje plattan som även den fick strålande kritik.

Förutom soloplattorna har Peder af Ugglas under många år spelat med bland andra Louise Hoffsten, Anders Widmark, Sara Isaksson, Stefan Sundström, Freddie Wadling och Jan Åström och producerat album för både Isaksson och Sundström. Han har gjort musik till en rad tv-program, filmer och reklamfilmer.

1. Just A House
2. Involvement
3. Fifth Floor
4. Keeps Me Awake
5. Basement
6. Locked Out
7. c/o Hansson & Karlsson
8. Near By
9. Waking Up
10. Too Long and Not Long Enough

Andra album av af Ugglas, Peder: 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.