The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
af Ugglas, Peder
Works part 1
(Rootsy Music)

Pris: 0 SEK

Det har gått nästan fem långa år sedan vi fick höra ny musik från den mästerlige gitarristen och kompositören Peder af Ugglas. Men nu är det äntligen dags. »Works part 1« är den första delen av en svit i fyra delar som kommer att ges ut under det kommande året.

Peder af Ugglas har till dags dato gett ut fem internationellt hyllade soloalbum. Hans stämningsfulla och egensinniga instrumentalmusik rör sig sömlöst mellan blues, country, rock, jazz och svensk folkton. 2015 kom hans senaste album »Blue Departure«, men sedan blev det tyst från Peder. I samband med inspelningen av »Blue Departure« fick han diagnosen ME/CFS. En kronisk sjukdom som förändrade Peders liv fullständigt och som till och med fick honom att lägga musikskapandet på hyllan under en lång tid.

Men viljan att göra musik var stark och Peder tvingade sig att hitta ett sätt att överbrygga alla hinder som sjukdomen skapat. Han fick hitta nya metoder och arbetssätt, som sakta men säkert gjorde att han kunde få utlopp för sin kreativitet och komponera och spela in ny, fantastisk musik. Han bara kan jobba korta stunder i lugn hemmamiljö och sedan måste ha ta lång paus och då pratar vi veckor snarare än timmar. Det har inte alltid gått lätt och det har inte på något sätt varit en självklarhet att musiken någonsin skulle bli till ett nytt Peder af Ugglas-album.

Men nu är vi där och »Works part 1« ger oss sex kompositioner, som imponerar stort även utan att man behöver känna till bakgrundshistorien. Det här är innerlig och vacker musik som spänner över hela känsloregistret. Musik skapad av nödvändighet, med okuvlig kreativ kraft!

I februari 2020 kan vi se fram emot »Works part 2«.

1. Bumblebee Ball
2. Waltz for Bo & Anna
3. Stream
4. Summer Light
5. A Good Day
6. Early Morning

Lyssna på Spotify

Andra album av af Ugglas, Peder: 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.