Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Saxell, Michael & Jalle Lorensson
Alltid en vals
(Egna händer/Cobblestone Music)

När man har läst Lennart Perssons fylliga och välskrivna motivering till varför han har den här plattan på sin Bäst just nu-lista, är det minsann inte lätt att prestera en intressant recension.

Egentligen är det bara att hålla med. Allt Lennart säger om värmen i musiken, om självklara melodier och texternas ibland djupa innehåll är ju rätt. Michael Saxell har en fantastisk förmåga att skriva texter som både är lysande i sitt innehåll och så perfekt förbundna med melodislingorna att det är svårt att hitta en jämnbördig låtskrivare. Och till detta kommer en pånyttfödd Jalle Lorensson som hittar helt nya uttryck i sina munspel. Om den här plattan hade varit amerikansk, skulle många countryexperter också höja den till skyarna, som något nytt och annorlunda. Och påpeka att den växer för varje gång man lyssnar på den.

Vad som kan tilläggas är att i studion har också Peter Antonsson varit med och levererat både back up på olika instrument och sångstämmor i bakgrunden och Tessa Saxell har en framträdande roll i det 30 sekunder långa titelspåret. Hon hörs sjunga också i Jag tror på dig, en av plattans höjdpunkter.

Till detta får man två akustiska bonusspår. Det ena är en nyversion av Saxells mest kända låt, När en flicka talar skånska, som här låter härligt avspänd.

Självklart lägger jag också den här plattan på min Bäst just nu-lista.

/Rune Häger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.