Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Saxell, Michael & Jalle Lorensson
Alltid en vals
(Egna hÀnder/Cobblestone Music)

NÀr man har lÀst Lennart Perssons fylliga och vÀlskrivna motivering till varför han har den hÀr plattan pÄ sin BÀst just nu-lista, Àr det minsann inte lÀtt att prestera en intressant recension.

Egentligen Àr det bara att hÄlla med. Allt Lennart sÀger om vÀrmen i musiken, om sjÀlvklara melodier och texternas ibland djupa innehÄll Àr ju rÀtt. Michael Saxell har en fantastisk förmÄga att skriva texter som bÄde Àr lysande i sitt innehÄll och sÄ perfekt förbundna med melodislingorna att det Àr svÄrt att hitta en jÀmnbördig lÄtskrivare. Och till detta kommer en pÄnyttfödd Jalle Lorensson som hittar helt nya uttryck i sina munspel. Om den hÀr plattan hade varit amerikansk, skulle mÄnga countryexperter ocksÄ höja den till skyarna, som nÄgot nytt och annorlunda. Och pÄpeka att den vÀxer för varje gÄng man lyssnar pÄ den.

Vad som kan tillÀggas Àr att i studion har ocksÄ Peter Antonsson varit med och levererat bÄde back up pÄ olika instrument och sÄngstÀmmor i bakgrunden och Tessa Saxell har en framtrÀdande roll i det 30 sekunder lÄnga titelspÄret. Hon hörs sjunga ocksÄ i Jag tror pÄ dig, en av plattans höjdpunkter.

Till detta fÄr man tvÄ akustiska bonusspÄr. Det ena Àr en nyversion av Saxells mest kÀnda lÄt, NÀr en flicka talar skÄnska, som hÀr lÄter hÀrligt avspÀnd.

SjÀlvklart lÀgger jag ocksÄ den hÀr plattan pÄ min BÀst just nu-lista.

/Rune HĂ€ger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.