Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Merritt, Tift
Another Country
(Fantasy)

Det är varken Houston där hon är uppväxt eller North Carolina där hon bor, det är inte heller den känsla av »Dusty in Memphis« som gjorde »Tambourine« så lockande.

»Another country« är mer klädd i sammet, med en sångerska vars röst är på väg att försvinna in i anonymitet. Borta är vägarnas grus, som om Tift Merritt från att stänkt svett över roadhousepubliken har hon näst intill börjat mjukvandra på det som i amerikanskt musikliv kallas coffeehouse.

Inte helt, men de dröjer långt in på »Another country« innan en anings muller hörs, en gitarrist som Charlie Sexton spelar nedskruvat och inte ens när en aning Motown anas stöter blåset annat än försynta kaskader.

Tift Merritts tredje platta kan tolkas som ett vägbrott och det tar tid att engagera sig i raderna om kärlek, tro och brutna relationer.
»Another country« må ha sin upprinnelse i en lång vistelse i Frankrike, vilket avslutande »Mille tendresses« är det direkta beviset på. Men att den här varianten på en »american in Paris« så skulle omforma artisten, nja, det var inte förväntat.

Nu finns det dock ett sätt att låta sig luras, spela musiken riktigt högt, då försvinner känslan av ständig pianostämma.

/Frank Östergren

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.