Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Apple & Setser
Apple & Setser
(Bell Buckle Records )

Brad Apple och Pam Setsers debutalbum är en spännande samling av eget material, klassiska favoriter och mindre kända traditionella låtar, eller om man så vill: en americanamix av bluegrass, folk, gospel och country. Duon placerar sig i en musikalisk tradition med trådar som löper långt tillbaka samtidigt som de lyckas göra ett eget avtryck även med de traditionella låtarna som exempelvis inledande ”Hand Me Down My Walking Cane” och ”Rake and The Ramble Blade”. Apple och Setser har som duo spelat ihop de senaste sju åren, det märks de är osannolikt samspelta både vad gäller de vokala insatserna som de instrumentala. Brad Apple hanterar framför allt olika stränginstrument medan Pam Setser kompletterar med utsökt dulcimer-spel.

Att Pam Setser har ett personligt vokalt uttryck visar hon med råge i den egna kompositionen ”Too Far Gone”, kanske albumets starkaste nummer där piano fint kompletterar det akustiskt dominerande arrangemanget.

Ett överraskande låtval är Paul Ankas ”It Doesn´t Matter Anymore”, som ju Buddy Holly och senare Linda Ronstadt spelat in. Här fogas den elegant in i den musikaliska tradition duon representerar.

Även om Apple och Setser här framträder som en duo ligger det nära till hands att beskriva albumet som ett ensamblealbum. Framför allt bidrar Tim Crouch fiddleinsatser och David Johnson på dobro till det att göra albumet till ett av de bästa jag hört hittills i år.

/Lars Svensson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.