Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Bedouine
Bird songs of a Killjoy
(Spacebomb/Playground)

»Bird songs of a Killjoy« är i mångt och mycket en direkt förlängning av Bedouines (Azniv Korkejian) klanderfria debut, men det handlar inte om en trist repris. Konstruerad kring samma fina amalgam av återhållen pop och svepande folk bygger artisten istället nya rum inom det egna konstnärskapet.

Måhända är album nummer två något lösare i konturerna än föregångaren, men Korkejians ovilja att fångas av givna strukturer får musiken att ljuda lika mycket sökande som genomlevd. Den svänger djärvt mellan sinnesstämningarna och penetrerar känslospektran med ömma fingrar.

Det behagliga tonala anslaget är förrädiskt, Korkejians berättelser är mångbottnade och inte sällan sorgtyngda. Hon vågar privat och allmängiltigt, väjer sällan för tungsinnet men famnar också alltid ljuset i pärlband av återhållna sånger som bekymmerslöst flödar in och ut ur varandra och fångar samtiden i tidlösa toner.

Tidigare publicerad på www.markandersson.se

/Mark Andersson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.