Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Thile, Chris & Brad Mehldau
Chris Thile & Brad Mehldau
(Nonesuch)

Det Àr enklast att bara kalla det musik, nÀr Chris Thile och Brad Mehldau gör en dubbel-cd tillsammans. Piano och mandolin Àr inte de sjÀlvklaraste duettpartner, men mötet mellan Mehldau och Thile visar en dynamik, idérikedom och ömsesidig lyhördhet som fÄr kombinationen att framstÄ som den naturligaste i vÀrlden.

BÄde för Thile och Mehldau har grÀnsöverskridande samarbeten och tolkningar varit legio, dock med skiftande resultat. Mehldau och Ann-Sofie von Otter var kanske inte det lyckligaste av möten, och en del av Punch Brothers musik kan jag vara utan. Men Thiles mandolintolkningar av Bachs sonater och partitor för violin Àr musik, som visar bÄde utsökt lyhördhet och en genuint progressiv attityd.

BÀst Àr Thile och Mehldau i de instrumentala delarna. DÄ lyfter samspelet, det ömsesidiga utbytet av idéer och den tillbakalutade virtuositeten. DÀremot hade jag gÀrna varit utan sÄngen i en del spÄr. Den utgör mest störande avbrott.

/Magnus Eriksson

Lyssna pÄ Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.