Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Tim Bernes Snakeoil
You’ve Been Watching Me
(ECM/Naxos)

Sedan förra albumet med sin grupp Snakeoil har Tim Berne utökat sättningen med gitarristen Ryan Ferreira. Det ger ytterligare en klangdimension, samtidigt som stämningen blir än tätare i improvisationerna.

Som tidigare glider Tim Bernes altsax och Oscar Noriegas klarinett sömlöst in i varandras associationsfält i ett meningsutbyte där idéerna prövas och förs vidare. I den utökade sättningen ger Ferreiras gitarrspel ännu en röst, både i nära samspel och brytning mot de andra musikernas infall.

Det är musik som aldrig står stilla. Även när Tim Berne vilar på en ton blir det en uppfordran till kommentarer från de andra i gruppen. Långsamt skapas nya former och klanger i ett lätt svävande uttryck. Men så bryter Berne fram i en allt intensivare, fri improvisation som rycker bort grunden för ensemblespelet, innan musiken finner en ny, men förändrad riktning.

Så formas och omformas den i en fantasieggande rörelse.

/Magnus Eriksson


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.