Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Croucher, Brant
Blanco County Lights
(White Cat)

Är det en ny stjärna vi hör tändas? Jag tror i alla fall att vi får höra mer från Brant Croucher under många år framåt efter att ha lyssnat på hans nya album ”Blanco County Lights”. Brant Croucher är en singer songwriter/americanaartist från Texas som framför sina sånger med en melodisk och levande sångröst. Varmt böljande i en typisk texasanda.

Om jag inte har helt fel så har Brant tagit bort sitt mellannamn Lee sedan den förra, och hans första platta, ”Old Denton Road” från 2011.

Den lugna, klara och varma sångrösten skapar en harmonisk atmosfär. Don Williams har varit en stor inspiration. Men du kan höra mycket annat av det så typiska americanasoundet från Houston.

Inledande ”When You Come To Me” slår direkt an stämning med en enkel fiolton. Sedan byggs det på med bas, trummor, lap steel och gitarr. Eleanor Whitmore från The Mastersons spelar en underbar fiol genomgående. Så gör också Sam Austin på elektrisk gitarr och Rick Richardson på trummor.

På den mjukt melodiösa ”Drink” bidrar Lloyd Maines med ett härlig dobrospel. Titellåten ”Blanco County Lights” är en pianoballad med extra stråkar och efterföljande ”Theodora” är en småskuttig kärleksfull hyllning till Brants mormor. ”Still The One” är ett svängigt dansnummer med en eldig elektrisk gitarr och ”84 Boxes” är ett skitigt, rockigt nummer. ”Free Will” handlar om uppbrott och sprucken kärlek medan ”Joie De Vivre” är ett cajuninspirerat inslag. Avslutande ”Greenville Avenue” är en pianoballad som slår följe med en ensam cello från Liz Lee.

Det finns inget svagt spår på albumet. Sångerna har skrivits över en långperiod och har fått test av tiden, och sedan blivit väl omhändertagna här.

”Blanco County Lights” är ett moget och väl genomarbetat album. Jag ser fram emot att få höra mer från Brant Croucher vad det lider.

/Staffan Solding

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.