Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Patrik Jansson Band, The
Here We Are
(Sneaky Foot Records)

Patrik Jansson gitarr och sÄng, Petter Stenberg orgel och piano, Per Wallander bas och Patrik Thelin trummor gör ett fint jobb tillsammans. Just tillsammans, för det Àr helhet, samarbetet och lyhördheten i bandet som gör plattan sÄ bra. Visst har Patrik Jansson skapat ett gott utgÄngslÀge med ett antal fina lÄtar och förmedlar dem med en i mÄnga stycken hyfsad sÄngröst. Gitarrspelet hÄller hög klass, vilket Àr ett mÄste nÀr man vill jÀmföras, eller i alla fall sÀger sig inspireras av, Buddy Guy, Stevie Ray Vaughan och Joe Bonamassa.

Nu fÄr sÀker mÄnga en kÀnsla av att detta Àr hÄrddriven bluesrock som bjuds. SÄ Àr det ocksÄ till viss del. Men genom att bjuda in Mikael Fall pÄ munspel, Lisa Lystam pÄ sÄng och tre blÄs pÄ tre spÄr uppstÄr inte kÀnslan av stel, hÄrd och ogenomtrÀnglig blues. TvÀrtom.

DĂ€rför blir plattans första halva ocksĂ„ speciellt bra. Inledande ”Here I Am” Ă€r gungande soulfylld och ett av de bĂ€sta spĂ„ren. ”Moving On” Ă€r en lite lĂ„ngsammare duett med Lisa Lystam. OcksĂ„ den vĂ€ldigt fin. BĂ„de ”Tell Me” och ”Get Away” har hĂ€rligt munspel och ”Greed” fĂ„r en funkig kĂ€nsla med sitt blĂ„s. I den lĂ„ngsamma instrumentallĂ„ten ”Lonis” visar Patrik att han Ă€r en riktigt duktig gitarrist. De har gjort en snabb rockare av ”Never Make Your Move Too Soon” och avslutar med en traditionell, lite tyngre ”Keep Holding On”.

Ska jag vara riktigt Àrlig, sÄ Àr det faktiskt de spÄr som har gÀstartister som stÄr ut lite framför de övriga.

Blandningen och variationen, och att det inte Àr en överdrivet dominerande utan snarare vÀlplacerad gitarr som anvÀnds, gör plattan till en snygg helhet.

En stark andra platta frÄn The Patrik Jansson Band utan tvekan.

/Staffan Solding

Lyssna pÄ Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.