Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
My Darling Clementine
The Reconciliation?
(Five Head Entertainment)

Ibland ramlar man över ett nytt CD-allbum som omedelbart blir en favorit och en kandidat till »BĂ€st just nu« eller »Ă…rets duettplatta«.

Nu har det kommit en sÄdan platta.

Den kommer frÄn Michael Weston King, som lanserar sitt band under namnet My Darling Clementine och, tillsammans med sin favoritdam Lou Dalgleish, ger oss 13 nyskrivna countrylÄtar, som lÄter precis som om de var gamla klassiker i genren. Alla Àr skrivna för att funka som duetter. Och det lÄter sÄ skönt, frÀscht och lÀckert hela vÀgen, att det Àr omöjligt att vÀlja ut en favorit.

För dig som inte kÀnner till Michael, ska det till handlingarna lÀggas att han Àr engelsman och har en bakgrund som sÄngare och lÄtskrivare. Han har lika lÀtt för att snickra fram poplÄtar som blues, soul och annat godis. Och pÄ den nya platan Àr han alltsÄ countryartist, omgiven av handplockade fantastiska musiker, som visar hur det skulle lÄta och lÀt nÀr countryn vÀxte sig stor i USA för 50-60 Är sedan med hjÀlp av stenkakor som gick med 78 varv per minut. DÄ var vÀl ljudbilden nÄgot suddig, men den risken Àr ju borta med dagens teknik och det lÄter luftigt, skarpt och nÀrvarande.

HÀr finns ocksÄ plats för överraskningar. I första spÄret, som har titeln Unhappily Ever After, dyker plötsligt Kinky Friedman upp och lÀgger sig i sÄngen.

Vill du veta mer om Michael Weston King sÄ kolla hans hemsida.

Eller gÄ in pÄ RootsyŽs sökspalt, klicka pÄ recensioner och scollra fram My Darling Clementine, sÄ kan du fÄ hela Urban Henrikssons rekordlÄnga hyllning till How Do You Plead?, Michaels förra album. Jag hÄller med honom, ord för ord.

/Rune HĂ€ger

Lyssna pÄ Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.