Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Searcy, Vivien
Live It Right
(McGain Records)

»Live It Right« är Vivien Searcys andra fullängdare. Den första, »Water on Soil«, kom för åtta år sedan. Det var en av de bästa svenska skivorna i countryns mittfåra jag hade hört på många år. Den håller, och med det nya albumet tar Vivien Searcy ännu ett steg i sin personliga tolkning av countryns attityder, både lyriska och musikaliska.

Även den här gången har Vivien Searcy skrivit alla låtarna, ensam eller med någon i kretsen kring henne. Melodierna är starka, de bär in i minsta vinkling. Texterna är mer luttrade än förra gången, om än med glimten i ögat som i »Can’t Be Bothered« där Vivien Searcy får in både »horseshit« och »bullshit« i refrängen.

Vokalt har Vivien Searcy blivit fränare. Hon har ett trotsigare utspel, de mjukare konturerna har spetsats till, och hennes röst går suveränt i clinch med de förstklassiga musiker som kompar henne. Andreas Rydmans och Mikael Berg Anderssons gitarrer hugger mot varandra och utmanar i fin växelverkan mellan plockig honky tonk-gitarr och klockrena swing- och bluesflöden. Rydmans lap steel och Nicke Widéns pedal steel låter det rotfasta brytas mot stilrena intryck från ett just svunnet Nashville, och rytmsektionen är fint följsam.

»Live It Right« visar hus Vivien Searcy »Does it right«. Ett extra plus för årets hittills snyggaste skivomslag.

/Magnus Eriksson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.