Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Weston, Casey
Find the Moon
(Eget förlag)

Casey Weston har flyttat från Florida till Nashville för att göra karriär som singer-songwriter och hon verkar veta vad hon kan. På en egenproducerad CD talar hon till oss i 13 spår och hade jag inte sett henne på bild, skulle jag tippa att hon är 45-50 år gammal. Rösten låter så. I själva verket är hon 22 och ser ut som en konfirmand.

Hon skriver låtar med stort innehåll. Men tror man att någon av dem ska handla om månen, så tror man fel. Titeln »Find The Moon« hänger alltså liksom i luften. Hon är visserligen ute en natt i skogen och letar. Detta finns dokumenterat på bild i den innehållsrika CD-trycksaken som finns med i asken. Att hon letar framgår av det faktum att hon har med sig en fotogenlampa, som hon håller upp för att se månen bättre. Hon har dessutom skrivit en liten essä om förhållandet mellan hennes låtar som finns på plattan och månen, som ger henne all den inspiration hon behöver.

Låter det mossigt?

Nja... Casey Weston kommer nog att hitta sin måne och hon kommer att fortsätta skriva sin musik med texter om allt som rör henne. Hon hinner t o m att få in Stevie Nicks i en textrad.

Det låter snyggt, hon sjunger bra, kanske bara lite opersonligt. Det är nog det hon ska jobba med hemma i Nashville, att hitta vad som behövs för att man ska känna igen Casey Weston så fort man hör henne.

Och det klarar hon nog.

/Rune Häger

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.