Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Delta Moon
Turn Around When Possible, Volume 2
(Egen utgivning)

Det finns en volym 1 också, som heter Life´s A Song. Båda är inspelade inför publik, volym 1 på olika klubbar i USA, tvåan i Bremen, Tyskland.
Bandet bestå av de båda grundarna Tom Gray (gitarr, steel och sång) och Mark Johnson (gitarr, banjo och bakgrundssång), samt Franher Joseph (bas och bakgrundssång) och Darren Stanley (trummor).

Gray och Johnson är dessutom låtsnickare, som hämtar all inspiration från Mississippi-deltat i den amerikanska södern. Och deras bluesband är ständigt i farten: sju album har de släppt totalt och turnerandet har varit intensivt de senaste tio åren i USA och Europa. De har varit så nära oss som i Danmark.

2008 utsågs Tom Gray till Blues Songwriter of The Year av en organisation i USA som håller på med sånt.

Så det är borde väl vara en självklarhet för varje sund bluesälskare att genast skaffa de här båda CD-skivorna med totalt 24 låtar?

Nja, jag vet inte. Jag hade nog för stora förhoppningar när jag började lyssna på dem. Jag tände aldrig och har ännu inte gjort det.

Det låter inte kul. Jag får känslan av att både killarna i bandet och deras publik när inspelningarna gjordes, hellre skulle vara någon annanstans. Det tänder inte.

Dessutom är musiken oerhört enahanda. Det händer inget. Jo, det spelas ett och annat solo på gitarr och t o m ett trumsolo. Men det är varken kul eller coolt. Allt vi hör låter maskinmässigt.

Live-plattor kan ibland ge mig en kick, när jag märker att publiken får precis vad den vill ha och lite till. Då kan det uppstå stunder där stämningen på inspelningsplatsen följer med hem till vardagsrummet. Spela t ex Sinatra At The Sands med Basies storband och Quincy Jones arrangemang, så förstår du vad jag menar. Det är magiskt.

De här båda plattorna ger inte ett uns av publikkontakt. Alla verkar ha tråkigt, både de i bandet och deras publik...

Delta Moon kan inte vara så platta som det verkar här. Men jag begriper inte vad felet består av. Har de börjat tröttna på sin blues?

/Rune Häger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.