Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Flynn, Ashleigh
A million stars
(Home Perm Records)

Det här är Ashleigh Flynn´s fjärde cd på egna skivbolaget “Home Perm Records”. Vid sin sida har hon Chris Funk (The Decemberist) som producent och musiker. Ett eget skivbolag och en god vän som behärskar i stort sett alla stränginstrument som finns är en bra grund för att spela in låtar precis som man själv vill.

Inspiration till låtarna har hon hämtat från teckningen som pryder cd-häftet, målad av Flynn´s syskonbarn. Berättelserna tar olika vägar genom relationer, historiska personer, personliga reflektioner och inlägg i samhällsdebatten, men med bara ett uns fantasi går det att härleda texterna till omslagsbilden.

Flynn är en skicklig låtskrivare och Funk flyttar känsligt låtarna mellan country, bluegrass, rock och folk. Andra bidrar med mandolin, tuba, klarinett, franska horn, fiddla, banjo, tamburin och hundskall. Det ger låtarna karaktär och skivan i helhet bredd inom ett americana-fält som hos andra artister ibland tenderar att bli smalt.

Todd Snider, som Flynn kallar sin mentor i musik, kommer in som ”predikant” i ”See that light”. Han förespråkar kärlek och respekt, och manar till ifrågasättande av konservativa religiösa hållningar som synd och fördömande av homosexualitet. Det är tid att vi finner och följer vårt inre ljus, eller som Flynn sjunger:

See that light shining through the trees
That´s my love rising in the sky


När en känsla av bräcklig blå blues letar sig in mellan raderna i ”The Devil called your name”, “A million stars”, “Runnin`”, ”New angel in heaven” och ”A little low” går tankarna till Mary Gauthier. I min värld är det bra tankar.

/Mattias Syrén

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.