Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
LaSalle, Ron
When Hellhounds Meet Angels
(PHQ Records)

Jag tror att mÄnga artister bör man ha sett pÄ scenen för att förstÄ hur bra de Àr. Det rÀcker inte med att spela deras plattor. De Àr först nÀr man har upplevt dem i verkligheten som bilden blir skarp.

En sÄdan artist Àr Jimmy LaFave. Man kan gilla hans plattor och Àlska hans lÄtar, men har man inte sett honom framföra dem live för en hÀnförd publik, sÄ vet man inte hur stor han egentligen Àr. All den utstrÄlning som hans musik Àger, kommer fram nÀr Jimmy har sin publik inom rÀckhÄll. Tillsammans blir han och publiken en enhet som lever sig in i varje ord i varje textrad. Jag har sett detta pÄ hans hemmaplan i Austin flera gÄnger och jag upplevde samma sak nÀr han var i Malmö som förband till Doug Sahm pÄ KB en gÄng i tiden. EfterÄt var det mÄnga i publiken som pratade om Jimmy LaFave, trots att Doug och hans band gjorde en osannolik konsert i den rÄdande Texas-hettan som vi fick pÄ köpet.

Jag tĂ€nker pĂ„ detta nĂ€r jag spelar Ron LaSalles nya album »When Hellhounds Meet Angels«.

Den visar upp en man som kan skriva bra, mycket bra, lÄtar. Och som sjunger dem med en röst som kan skrÀmma smÄbarn. LaSalle ligger i samma division som Tom Waits nÀr det gÀller rost i rören.

Men det lÄter frÀckt och han anvÀnder rösten lika elegant i rökiga och gungande bluesnummer som i lite lÀttare blÄ countryballader.

Plattans höjdpunkt heter »Touch of The Blues« och dĂ€r trĂ€der en av LaSalles gĂ€startister in och förgyller den redan vackra lĂ„ten. Det Ă€r Jim Williamsons pĂ„ flugelhorn, samme man som brukar dyka upp tillsammans med Delbert McClinton.

Bandet bakom LaSalle vÀxer och krymper allt efter hur lÄtarna ska vÀxa fram och det förekommer bÄde violin, cello och andra finstÀmda instrument som konkurrerar med en Hammond B3, slideguitars och annat vÀlbekant.

Jag upplever att plattan vÀxer för varje spelning och skulle vilja se den hÀr mannen i verkligheten. Jag tror att han Àr en man som likt Jimmy LaFave ser sin publik i ögonen Àven nÀr han blundar

/Rune HĂ€ger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.