Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Sinjin, Pete
Better Angels Radio
(Pirate Vinyl)

Han kommer från Brooklyn, NY, och tar oss med på en resa över hela USA. Vi glider fram i landskapet och han guidar oss genom att berätta om sina iakttagelser. T ex om grabben som ser Robert Kennedys kista passera på ett tåg och han förstår att det är något utöver det vanliga, något att komma ihåg.

Pete Sinjin skriver rakt på sak och ger sina texter innehåll och mening. Det förvånar mig inte att jag tänker på Steve Earle när jag hör Sinjin.

Med sig på resan har han duktiga musiker. Själv spelar han både akustisk och elektrisk gitarr och dessutom banjo, mandolin och munspel. I bandet bakom sig får han dessutom hjälp med att skapa ett modernt countrysound när det plockas fram violin, piano, steel och alla andra instrument som får den här genren att låta som den gör. Det är musik som kan benämnas Americana likaväl som folkrock eller helt enkelt country.

Better Angels Radio kan inte ersätta en resa till landet i väster, men det är en platta som på ett starkt sätt förmedlar känslan man upplever när man är där.

/Rune Häger

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.