Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Westerlund, Evan
Still Crazy
(Rootsy.nu/ADA/Warner)

En alldeles förtjusande skiva, skjorta och gitarr (se omslaget!).

Westerlund bor i Malmö men har sina rötter i Kanada. Det senare hörs – denna rockiga rootcountry kan nog inte göras på samma självklara sätt utan minst ett ben hemmahörande på den stora kontinenten i väster.

»Still Crazy« är Westerlunds andra platta, inspelad i Tennessee och, alltså, en riktig höjdare. Influenserna kan spåras långt tillbaka i tiden men kanske Steve Earle ca 1986-87 är den tydligaste. Resultatet rockar därmed gott, samtidigt som det utan tvekan är country. Westerlund har en bra röst och han vet sannerligen hur man skriver låtar som är egna men likväl traditionsbärare i ordets mest positiva bemärkelse.

Kompet och produktionen måste nämnas. Den senare är tät som bisonhud och bland de excellenta musikerna framstår gitarristen James Mitchell som det stora fyndet här. Rockabilly-rock'n'roll-countrytonerna trillar ur gitarren på ett rent lyckobringande vis. Dessutom låter stämsången nästan som Dave Edmunds ibland. Inte fel, inte fel alls.

www.tedeborg.se

/Bengt O Tedeborg


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.