Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Miller, Buddy & Julie
Written In Chalk
(New West/Playground)

Buddy och Julie Miller är ett par sedan 20 år tillbaka och några av de allra bästa låtskrivarna inom modern country/americana. De har skrivit mängder med låtar och fungerar ibland som sessionsmusiker och sångare/sångerska åt andra när de inte gör sina egna soloplattor. Buddy Miller turnerade till exempel med Alison Krauss och Robert Plant och har länge varit klippan i Emmylou Harris band. Men så gör de plattor tillsammans ibland. Alldeles för sällan med tanke på det här resultatet.

Nya ”Written In Chalk” består av ljuva och själfulla låtar där sången varvas rättvist mellan de två och skapar en fin balans. Buddy Millers röst är proppfull av soul och Julie Miller har en oskyldig nästan barnslig röst som ändå är fylld av erfarenhet.

Låtskriveriet håller absolut högsta klass och gästsång av Robert Plant, Emmylou Harris och Patty Griffin säger allt om deras status. En skiva full med känslor, själ och en uppvisning av instrumentalister utöver det vanliga som går rakt in i hjärtat.
web.mac.com/anders.sundin

/Anders Sundin


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.