Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Rocksnob presenterar stolt The Ghost of Paul Reveres nya album "Good At Losing Everything"
Datum: 2020-10-07

»Good At Losing Everything« är The Ghost of Paul Reveres tredje album. En kolossalt övertygande och infallsrik platta som lär bredda Main-trions publik väsentligt. Från att ha varit ledande inom en sorts indiefolk-våg tillsammans med band som Mipso, Caamp, Susto, Wilderado och Trampled By Turtles, tar nu The Ghost of Paul Revere ett stort musikaliskt kliv, utforskar nya musikaliska territorier och vågar ta chanser.

Plattan släpps på i Europa på skivetiketten Rocksnob. Ett unikt etikett som ägs av en ekonomisk förening där medlemmarna har en sak gemensamt, en gedigen passion för bra musik!

För en Rocksnob är musik viktig. Viktig på riktigt. Musik är lång mer än bara underhållning och en Rocksnob bryr sig om sina favoritartister. Ofta så mycket att en mer ”normal” musikkonsument kan tycka att det blir lite extremt.

En Rocksnob gillar också gammaldags album. Streaming och download i all ära men helst ska det vara vinyl eller CD.

Bland alla de entusiaster som finns i Rootsyland finns en hel del rocksnobbar. Det kan vara lokala arrangörer eller andra funktionärer. Eller helt enkelt publik som gång efter gång dyker upp på konserter och turnéer eller köper skivor.

Ett tjugotal av dessa rocksnobbar i Sverige och Norge har gått samman i den ekonomiska föreningen Rocksnob, vars syfte är att ge ut inspelad musik med favoritartister. Artister som av ett eller annat skäl hamnat i kläm i den nya sköna Spotify-världen.

- När den gamla tidens skivbolag och distributörer mer eller mindre kapitulerat har det uppstått ett vakuum, säger Rocksnobs ordförande Ulf Dahlgren från Granstigen Promotion i Falkenberg. - Många fantastiska artister som turnerar i Europa kan inte få ut sina plattor här. Och det är där vår lilla ekonomiska förening kommer in. Vi kan fixa tillverkning, distribution och marknadsföring.

Sedan föreningen bildades för ett drygt tre år sedan har det blivit sju album på Rocksnob-etiketten. Först ut var Cordovas debutplatta som snabbt följdes av Hannah Aldridges hyllade ”Gold Rush” och hösten 2017 kom SUSTOs ”& I’m Fine Today”. 2018 kom ”SUSTO Stories”, som dock i inkonsekvensens namn bara gavs ut i digital form. 2019 låg Rocksnob lågt men 2020 finns hela tre utgivningar på releaseplanen: Joe Nolans ”Drifters”, Our Man In The Fields ”The Company Of Strangers” och nu aktuella The Ghost of Paul Revere och albumet ”Good At Losing Everything”.(Den uppmärksamme kalenderbitaren invänder förstås att redan 2008 kom ett Amy LaVere-album på Rocksnob-etiketten. Helt riktigt, samma namn och logga men en helt annan ägarstruktur).

Rocksnob administreras av Rootsy Music och distribueras digitalt av Warner i hela Europa och in något fall hela världen. Den fysiska distributionen hanteras av Border Music i Skandinavien, Sonic Rendezvous i BeNeLux och Cadiz eller Proper i Storbritannien.

- Vi startade Rocksnob för att det fanns ett behov av oss. Och det är fantastiskt kul att agera skivbolag, berättar Ulf Dahlgren. – Vi har byggt upp en fantastiskt stark liten katalog med riktigt bra releaser och vad som kommer härnäst vet vi ännu inte. Flera intressanta, tänkbara projekt ligger på bordet men det är många pusselbitar som ska falla på plats. Det räcker inte med att göra en bra platta, artisterna måste vara beredda att backa en release med turnéer och annat. Och pandemier och annat elände förenklar inte planeringen precis. Men vi kämpar på och är omåttligt stolta att nu få chansen att jobba med The Ghost of Paul Revere, som är ett favoritband sedan gammalt.

Release singeln »Love At Your Convenience« 20 oktober
Release »Good At Losing Everything« 27 november

Läs mer om Ghost Of Paul Revere, The


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.