Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
For The Sake Of The Song: Bill Kirchen
Datum: 2020-09-03

FOR THE SAKE OF THE SONG går in i hösten med ett starkt program! En konsertserie, på grund av omständigheterna just nu livestreamad, som hyllar låtskriveriet. Söndag 6 september presenterar vi med glädje och stolthet rock- och country-legendaren Bill Kirchen.

Gå till Rootsy Musics Facebook, kl 20.00

Bill Kirchen är en mästerlig gitarrist och han kallas kärleksfullt för »The Titan of the Telecaster. Kirchen spelade med Commander Cody and his Lost Planet Airmen från 1969 fram till mitten av sjuttiotalet. Därefter har han gjort en rad hyllade soloplattor och samarbetat med Nick Lowe, Elvis Costello och Link Wray. Han är en utmärkt sångaren och som gitarrist är han direkt förbluffande. Men trots sin tekniska briljans blir det aldrig uppvisning. Spelglädje, bra låtar och en genuin kärlek till rock 'n' roll och country är det som gäller i första hand.

Bill Kirchen är aktuell med samlingsplattan ”The Proper Years”, en dubbel CD som, trots att den täcker en relativt begränsad period av hans karriär, visar en enorm bredd och kompetens.

Läs mer om Kirchen, Bill


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.