Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Thomas Denver Jonsson dukker opp om to uker
Datum: 2005-09-14

Som nevnt her på rootsy.nu i februar, er svenske Thomas Denver Jonsson klar med sitt nye album, »Barely Touching It« (Kite records). 30. september er utgivelsesdatoen. Vi har mottatt følgende pressemelding fra selskapet;

-Den här skivan innehåller allt som jag vill säga just nu, jag har siktat på den här skivan ända sen jag började göra musik, men det är först nu som jag har kunnat och vågat göra den.


Återigen tillsammmans med The September Sunrise och återigen med samma dignitet och styrka som kännetecknade debuten har Jonsson gjort ett album som både är högljutt och nära. Mörkret är påtagligt men så också det drömmande och hoppfulla. Från Rolling Stones-doftande ”Strange Luck”, via den personliga uppgörelsen i ”Silver Boy” till den varma, omfamnande duetten ”Dreams at the Film Club” med Nina Kinert och vidare till den mörka gospelinfluerade valsen ”Walther” visar den här skivan en sällsynt musikalisk bredd.


Bakgrund

Debutskivan ”Hope to Her” (2003) lovordades både i Europa och USA. Han omtalades både i ledande svensk musikpress och internationell, bl a i brittska UNCUT och amerikanska Country Music TV. Att dessutom bli handplockad att uppträda på USAs största musikfestival SXSW som årligen arrangeras i Austin, Texas befäste Thomas position som en av Sveriges mest lovande artister. Utöver USA-besöket genomfördes nyligen en omfattande Europaturné. Delar av konserten på välrenommerade Take Root-festivalen i Holland förevigades och släpptes på DVD.

Framtid

Den kommande tiden kommer Thomas att turnera mycket med den nya skivan. Europa väntar och det kommer att bli aktuellt med datum även i Amerika. Flera av USAs mest intressanta skivetiketter har visat intresse. Lost Highway, Bloodshot Records och Secretly Canadian är några i raden som håller ett vakande öga på honom.

När och hur skivan kommer att släppas på andra sidan Atlanten är fortfarande oklart. Klart är dock att det finns ett stort växande intresse.


Läs mer om Jonsson, Thomas Denver


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.