Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Willy Clay Band gör comeback och firar tio år med RRR 2014
Datum: 2014-03-27

Willy Clay Band skakar av sig dammet, hänger på sig instrumenten och gör comeback och firar sina tio år som band. De gör de genom att spela på RRR 2014 och genom en spelning hemma på Kirunafestivalen.

Björn Pettersson på Rootsy Live säger: ”Det hade inte funnits något Rootsy Live eller RRR 2014 utan Willy Clay Band. Det var med WCB allt startade. Även Rootsy Label startade fem år tidigare med att Håkan Olsson signade bandet. Vi har turnerat runt 50 fantastiska artister och band och släppt en massa skivor sedan dess. Deadman, Jason Isbell, Israel Nash, The Temperance Movement och Mary Gauthier är alla världsartister på sitt sätt. Allt har varit bra, Mycket har varit fantastiskt bra men INGET har ändå varit bättre eller berört starkare än ett Willy Clay Band i god form. Lika bra kanske, men aldrig bättre. Bandets helt egna sound, makalösa låtskriveri och mix av röster är fullständigt unikt och påminner om en tid då det skapades klassiska och tidlösa skivor med artister som The Band, The Eagles, Townes Van Zandt och Neil Young. Alltid med en egen blå ton som biter sig fast och stannar kvar. En ton man kanske måste växa upp i en isolerad gruvstad norr om polcirkeln för att skapa. ”

Willy Clay Band har bara släppt två album och en EP på de här tio åren. Den idag klassiska debuten »Rebecka Drive« spelades in i Nashville med Will Kimbrough som producent och andra skivan ”Blue” spelades in hemma i Lappland. EPn är en mix av oantastliga livelåtar och inspelningar från Halden, Norge. Med hiten ”Mighty Good Times” från ”Blue” hamnade de på svensktoppen och bandet var väldigt nära att bli stort och etablerat både i Sverige och internationellt. Då blev det tyst och bara bandet vet varför det stannade upp. Eller kanske inte ens dom? För publiken har det aldrig spelat någon roll. Nya människor har hela tiden upptäckt Willy Clay Bands musik. De spelas konstant på Spotify och är hela tiden Rootsy Lives mest efterfrågade band.

Läs mer om Willy Clay Band


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.