Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Tribute To The Band – featuring Garth Hudson och Deadman med gĂ€ster
Datum: 2012-06-05

Den 19 april kom beskedet musikÀlskare över hela vÀrlden fruktat, men ÀndÄ vÀntat pÄ. Levon Helm, en av musikhistoriens största profiler och mest Àlskade sÄngare och musiker hade lÀmnat oss efter en lÄng kamp mot cancer. I The Band skapade han rockmusik som inte lÄter sig göras igen. Det var nyskapande och briljant, men ÀndÄ alltid mest besjÀlat och fullkomligt tidlöst.

Levon Helm var trummis och en av The Bands tre sÄngare Bands. Han blev den tredje av bandets medlemmar som lÀmnat oss för tidigt. Före Levon har Rick Danko och Richard Manuel sagt farvÀl och kvar finns bara tvÄ medlemmar, Garth Hudson och Robbie Robertson.

Bara dagar efter Levons död trÀffades representanter för Peace & Love och det lilla musikföretaget Rootsy pÄ en bergstopp i Dalarna för att diskutera eventuella samarbeten. Det vi kom att prata om var sÄ klart The Band och Levon Helm. Det Àr ofta dÀr man möts om man Àlskar musik. Under det samtalet föddes idén att hylla den musiken och göra det stort.

Senare pÄ kvÀllen gör Texas-bandet Deadman ytterligare Àn av sina fantastiska The Band-inspirerade konserter och plötsligt stÄr det klart. Vi bjuder in The Bands keyboardist Garth Hudson för att göra en hyllningkonsert tillsammans med Deadman och olika specialinbjudna gÀster som fÄr tolka The Bands lÄtskatt.

Garth Hudson kommer till Europa enkom för den hĂ€r konserten. Han Ă€r en av rockhistoriens sanna mysterier och Ă€r ansedd som den i The Band som lyfte musiken till nĂ€sta nivĂ„. Den nivĂ„ som andra band drömmer om att nĂ„. Garth var Levons nĂ€rmaste vĂ€n och granne i Woodstock Ă€nda till slutet . BĂ„de Danko och Manuel stod ocksĂ„ Garth nĂ€ra och saknaden Ă€r Ă€r fortfarande stor. Det Ă€r den saknaden som gör att vi fĂ„r chansen att presentera denna exklusiva hyllning. En hyllning vi kallar ”When The Music Is Not Forgotten”.

Läs mer om Hudson, Garth


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.