Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Tribute To The Band – featuring Garth Hudson och Deadman med gäster
Datum: 2012-06-05

Den 19 april kom beskedet musikälskare över hela världen fruktat, men ändå väntat på. Levon Helm, en av musikhistoriens största profiler och mest älskade sångare och musiker hade lämnat oss efter en lång kamp mot cancer. I The Band skapade han rockmusik som inte låter sig göras igen. Det var nyskapande och briljant, men ändå alltid mest besjälat och fullkomligt tidlöst.

Levon Helm var trummis och en av The Bands tre sångare Bands. Han blev den tredje av bandets medlemmar som lämnat oss för tidigt. Före Levon har Rick Danko och Richard Manuel sagt farväl och kvar finns bara två medlemmar, Garth Hudson och Robbie Robertson.

Bara dagar efter Levons död träffades representanter för Peace & Love och det lilla musikföretaget Rootsy på en bergstopp i Dalarna för att diskutera eventuella samarbeten. Det vi kom att prata om var så klart The Band och Levon Helm. Det är ofta där man möts om man älskar musik. Under det samtalet föddes idén att hylla den musiken och göra det stort.

Senare på kvällen gör Texas-bandet Deadman ytterligare än av sina fantastiska The Band-inspirerade konserter och plötsligt står det klart. Vi bjuder in The Bands keyboardist Garth Hudson för att göra en hyllningkonsert tillsammans med Deadman och olika specialinbjudna gäster som får tolka The Bands låtskatt.

Garth Hudson kommer till Europa enkom för den här konserten. Han är en av rockhistoriens sanna mysterier och är ansedd som den i The Band som lyfte musiken till nästa nivå. Den nivå som andra band drömmer om att nå. Garth var Levons närmaste vän och granne i Woodstock ända till slutet . Både Danko och Manuel stod också Garth nära och saknaden är är fortfarande stor. Det är den saknaden som gör att vi får chansen att presentera denna exklusiva hyllning. En hyllning vi kallar ”When The Music Is Not Forgotten”.

Läs mer om Hudson, Garth


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.