Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Dusty Records stänger
Datum: 2010-02-10

I sin nya katalog meddelar Janne Andersson att han slår igen Dusty, både butiken och skivbolaget. Det började för tjugo år sedan i liten skala. Det utvidgades till postorderfirman Country Rock Specialisten som blev butik och skivbolag och Dusty.

Janne Andersson skriver om sitt beslut:

»Och att hitta en ny artist som sticker ut - det är lycka. Samtidigt ser jag i kristallkulan en utveckling där det bara blir tuffare att sälja CD och att jobba med nedladdning tilltalar mig inte. Det är också en oroande utveckling, sett ur en skivförsäljares synvinkel, att allt fler artister slutar att sälja via distributörer. Därmed krävs det mer och mer jobb för att få tag på de plattor jag vill sälja.«

Janne Anderssons butik och postorder har varit en oas för alla vänner av amerikansk rotmusik i allmänhet, och texansk i synnerhet. På skivbolaget har han därtill givit ut artister som Joe Fournier, Billi Eli, Emzendoh, Pilgrim, Cheatin' Hearts och många fler - country, blues, americana, alltid av hög klass.

Alla vänner av rotmusik beklagar, men vi tackar också Janne Andersson för hans insatser. Och önskar honom lycka till med vad han än företar sig framöver. Förhoppningsvis blir det något i musiklivet.


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.