Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Tre TV-program med Willy Clay Band
Datum: 2009-11-19

För en dryg vecka seda spelade Willy Clay Band på den stora Tornedalsfesten i Luleå. Inför utsålda hus gjorde de en hejdundrande succé.

Inte minst imponerad blev Norrbottens-Kurirens recensent Lars Hedström, som utnämnde medlemmarna i bandet till ”hedniska gudar” och blev rent poetisk i sin ambition att beskriva hur bra det var: ”Man kan säga att Willy Clay Band tillhör världen. Man kan säga att de tre fyra låtar vi fick höra i fredags var helgjutna, på samma självklara sätt som den järnmalmspellets som rullar mot Narvik och vidare ut i världen eller de stålämnen som rullar ut ur stålverken för att bli bilar, gitarrer och takplåt.” Läs hela recensionen här.

Tack och lov var SVT närvarande och spelade in tre halvtimmes-program med rubriken Kexi Musik. Programmen är producerade av Hasse Alatalo och de sänds den 21, 23 och 29 december. Sändningstid 19.00 i samtliga fall.

Då får vi bland annat uppleva när Markus Fagervall gör en magisk version av Willy Clay Bands ”The Miner” på Tornedals-finska tillsammans med bandet.

Läs mer om Willy Clay Band


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.