Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Ny CD och nytt band
Datum: 2007-09-23

Andi Almqvist släpper sitt andra album, ”Red Room Stories”, och firar med en konsert på Victoriateatern i hemstaden Malmö. Med sig har han sitt nya band med Sara Jefta, Jonas Håkansson och Svante Sjöblom. Bandet hade smygpremiär på KB i augusti, men den officiella premiären blir på releasekonserten på Victoria i Malmö den 18 oktober.

Biljetter kan bokas här.

Red Room Stories är Andi Almqvists andra album och det släpps den 17 oktober, på dagen exakt två år efter att debuten ”Can’t Stop Laughing” kom.

Mycket vatten har runnit under broarna i Brno på dessa två år och Andis musik låter inte riktigt som tidigare. Och framför allt har arbetssättet varit helt annorlunda vid inspelningen av ”Red Room Stories”. Merparten av föregångaren spelades in med Andis dåvarande band på tre dagar, live i studion i princip. ”Red Room Stories” har tagit betydligt längre tid att spela in, fler musiker har varit inblandade och olika arrangemang och infallsvinklar har provats.

Almqvist och medproducenten Acke Bengtsson har inte varit rädda för att ta ut svängarna. Varje låt har fått ta sin egen väg. Den musikaliska spännvidden i plattan är stor. Här finns alltr från storslagna ballader med stråkar till blytunga, filmiska undergångsstämningar. Men allt hålls samman till en helhet av Andi Almqvists karismatiska sång. Han sjunger bättre än någonsin och träder nu på allvar fram som en av landet bästa sångare.

”Red Room Stories” är inspelad i Varispeed Studio i Klågerup, strax utanför Malmö, och den är mixad och mastrad av Martin Hennel.

Omslagsbilden är gjord av den legendariska tecknaren Per Åhlin.

Du kan lyssna på/ladda ner (gratis) ”Midnight” från nya plattan här.

Läs mer om Almqvist, Andi


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.