Rootsy logo  
Rootsy logo

Medarbetare

Christer Olsson

Frilansande skribent som bl a regelbundet levererar recensioner till Slitz. Fick sin hårda journalistskolning på Norra Skåne innan han flyttade till Veckorevyn, där han dominerade nöjesbevakningen under många år. Christer besitter en kunskap om musik som är lika gigantisk som skivsamlingen och har ett alldeles särskilt passionerat förhållande till Bob Dylan.

Nyheter
Recensioner
Artiklar/krönikor

Kontakta


 
Bäst just nu:
2015-02-18

Bob Dylan - Shadows In the Night

Det är någonting med Dylans sätt att sjunga som gör att det känns som om det är första gången man hör en låt. Sen har det ingen betydelse om det är uttjatade örhängen som »Autumn Leaves« eller mindre mästerverk som »Where Are You Now«.

Thåström - Den morronen

Det finns bara en Joakim Thåström. Här bättre en någonsin med en röst fångad mellan bräcklighet och skavande gitarrer.

Rhiannon Giddens - Tomorrow Is My Turn

Det är naturligtvis bara dumt att prata om en ny Nina Simone, men både låtvalet som skiftar mellan blues, gospel, spirituals och folkmusik och de oväntade arren påminner - och gud, vilken röst hon har!

Blå ögon (TV-serie)

Förbluffande rått och hänsynslöst men med känsla för karaktärerna. Undrar hur mycket gamle buffeln Robban Aschberg egentligen haft med manuset att göra. En man som aldrig varit rädd för att sticka ut och häckla makten.

Colva Beach

Paradis med rätt prislapp!

Chaim Tannenbaum

En man som aldrig på allvar fått visa upp sina otroliga talanger. Men fortfarande med i leken med en otrolig version av »Come All Ye Murderers« från Celtic Connections 2015.

Netflix (Streaming-TV)

Fortfarande räddningsplankan för långa ensamma kvällar.

Saperavi (vin)

4000 år gamla vinrankor från Georgien ger äntligen en makalös skörd också på Systembolaget.

Min lilla Asus med avtagbar skärm/padda (hittills)

Klas Östergren - Twist (bok)

En svensk John LeCarré. Eller varför inte Graham Greene.Tidigare:

Utan inbördes ordning:

»Tinker tailor soldier spy« - Thomas Alfredsons fantastiska sammandrag av LeCarrés klassiker. Och apropå musik - vilka suveränt klippta slutsekunder till Iglesias smöriga »La mer«!
Leonard Cohen - »Old Ideas«. Och till alla som diskuterat plattan på Forumet - kolla in Rolling Stones recension! Han verkar ha fattat vad det handlar om...
Zoe Muth & Lost High Rollers - bäst i countrysvängen just nu! Ser fram emot konserten på Big Ben!
Chip Taylor i högform på Akkurat - med både fantastiske Paul Flaata och Ida Jenshus, som nästan var i Carrie-klass i »Don´t Speak In English«
Cormac McCarthy - Blodets meredian. Sam Peckinpah kan slänga sig i väggen när McCarthy besöker Larry McMurtry-land - och vilket språk!
Nick Lowe på Nalen! En gentleman med soul!
»Homeland« - TV-serie som lyckas nyansera jakten på terrorister och samtidigt vara olidligt spännande
»Dag« - svartast och roligast på TV just nu!
Hanne Vibeke-Holst trilogin på DVD - underskattat politiskt drama
Borgen 2 -verkar bli i samma klass som ettan!
Rolling Stones - nyutgåva med hittills bäst outtakes: »Tallahassie Lassie«, »Claudine«, »We Had It All«... 12 stycken, varav många pärlor. Men visst måste Jagger ha lagt på ny sång?
Earl Hines Classics - fantastiskt pianospel och en gudomlig »St James Infirmary«. Varför sjön han inte mer? Karln har ju en benådad röst!
Laleh - Sjung! Börjar äntligen begripa mig på henne!
Justified - TV-serie med rötterna i en Elmore Leonard-novell från Harlan, Kentucky. Leonards producentroll gör att kvalitén hålls uppe bland alla methkokare och vildögda hillbillies

 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.