The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Saxell, Bosse
Lycka
(Rootsy.nu)

Pris: 69 SEK

Rootsy.nu kan med stolthet presentera Bosse Saxell och hans nya album »Lycka«.

Poeten, musikern, låtskrivaren och artisten Bosse Saxell är en lycklig man. Åtminstone när han får cykla längs med den skånska sydkusten en vacker sommardag. Eller när han får skapa stor musik med vänner och kolleger från Sverige och Danmark, vilket han ägnat sig åt de senaste 18 månaderna. Så lång tid har det nämligen tagit att färdigställa nya albumet »Lycka«.

Bosse Saxell ska såklart vara både lycklig och stolt över »Lycka«. De tolv låtarna som till slut hamnade på CDn är alla klockrena fullträffar. Lyssna till exempel på titel- och singelspåret. Eller coola, jazziga »Min älskling klär i blått« där Svante Thuresson än en gång visar att gammal äldst. Eller den ljuvliga duetten mellan Cecilia Salazar och Mikael Wiehe i »Vacker, klok & god«.

Som den observante läsaren nu förstått sjunger alltså inte Bosse Saxell alla låtar själv. Detta ovanliga men egentligen fullständigt logiska grepp beror helt enkelt på Saxells strävan att göra varje låt så perfekt som möjligt. Om det kräver att Cennet Jönsson spelar saxofon eller att danska sångfenomenet Sasha Dupont sjunger lead, så får det bli så. Ska man ha ett fett munspel är det väl lika bra att Peps Persson spelar för ingen gör det bättre. Om en sång är skräddarsydd för Michael Neumann så är det lika bra att han sjunger den. Och när en makalöst stark text som sonen Karl Saxells »Om inte du« kräver att Bosse själv ska sjunga så gör han det. Fullständigt logiskt som sagt var.

Öresundsintegration är något som Bosse Saxell tar på allvar och även omsätter i praktiken. Albumet »Lycka« är sannerligen ett gränsöverskridande samarbete av bästa sort. Danska musiker och sångare som Veronica Mortensen, Sören Reiff, Helle Henning (som sjunger »Stormflod«, en sång som Helle och Bosse skrivit gemensamt) och Sasha Dupont har vallfärdat till studion i Önneköp. Och gränsöverskridandet är för övrigt inte bara geografiskt. Saxell och hans musiker rör sig obehindrat och osökt mellan olika stilar.

»Lycka« är Bosse Saxells sjunde album. Fyra av dem gjorde han som sitt alter ego MÖRK. Han har också publicerat flera diktsamlingar.

Bosse Saxell bor i Ystad med hustrun Kerstin, som också medverkar på plattan. Han har tio barn, varav två figurerar på »Lycka«. Karl har som sagt skrivit en av texterna och Marcus står för trumprogrammering.

1. Lycka (2007)Duett med Veronica MortensenLyssna
2. Min älskling klär i blåttSång: Svante ThuressonLyssna
3. Vacker, klok & godSång: Cecilia Salazar & Mikael WieheLyssna
4. Vägarna förbiLyssna
5. Nästa gång du kommerSång: Cecilia SalazarLyssna
6. Om inte duLyssna
7. StormflodSång: Helle HenningLyssna
8. Dina meningarLyssna
9. Skagen i aprilSång: Sascha DupontLyssna
10. Du & jagSång: Mikael NeumannLyssna
11. Tusen kyssarLyssna
12. Öppna dörren till din ludaMunspel: Peps PerssonLyssna

Lyssna på Spotify

Andra album av Saxell, Bosse:
Visa fler pop/rock-album.


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.