The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Måndotter, Lena
Songs of Leonard Cohen
(Rootsy.nu)

Pris: 69 SEK

Att tolka Leonard Cohen är att ge sig ut på minerad mark. Ett felsteg och Cohen-fansen kan explodera. Problemet är att du inte på förhand vet var minorna är placerade. Tolkningar som en Cohen-kännare älskar kan en annan förkasta. Var och en har sin egen bestämda uppfattning om Cohens sånger.

Att då som Lena Måndotter ge ut ett helt album med Leonard Cohens sånger kan tyckas vara ett kamikaze-projekt. Men hon har levt med dessa tio sånger i många år. Hon har närmat sig dem försiktigt, ja nästan med vördnad. För att så småningom bli riktigt god vän med dem. Det är fortfarande Leonard Cohens sånger till 100%. Det kan ingen ändra på. Men Lena Måndotter och hennes medmusiker har utan tvekan hittat en egen infallsvinkel. De närmar sig sångerna på ett personligt och samtidigt respektfullt sätt.

Lena Måndotter har konsekvent valt att göra sångerna i en nästan kammarmusikalisk omgivning. Cello, gitarrer, mandola, bouzouki. Akustiskt, lågmält och vackert. Framför allt en perfekt inramning till Måndotters mäktiga, intensiva och uttrycksfulla Röst. En Röst som verkligen förtjänar att stavas men stort R.

Att Lena Måndotters versioner av de här sångerna nu äntligen hamnar på CD är faktiskt mer eller mindre på publikens begäran. Hon har framfört låtarna live i drygt ett år nu, ständigt inför utsålda hus. Publiken har inte bara accepterat hennes tolkningar utan älskat dem och trycket på att göra dem tillgängliga på CD har bara ökat. Och nu finns den här: ”Songs of Leonard Cohen”.

1. By The Rivers DarkLyssna
2. Chelsea Hotel # IILyssna
3. Dance Me To The End Of LoveLyssna
4. HallelujahLyssna
5. If It Be Your Will
6. The LawLyssna
7. Take This WaltzLyssna
8. Famous Blue RaincoatLyssna
9. Sisters of MercyLyssna
10. SuzanneLyssna

Andra album av Måndotter, Lena:
Innan gryningen
Songs From The River
Songs Inside The Ruins
The Way To The Rose

Visa fler pop/rock-album.


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.