The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Slowburn
Bring It On
(Diverse)

Pris: 129 SEK

Kvartetten Slowburn från Tjörn / Styrsö / Göteborg har två starka plattor ute nu (dec. 2007), två CD med i huvudsak eget material. Nej, det låter INTE svensk västkust om dem. Det låter Amerika, det låter Americana, det låter 'blue collar rock'.

Och blues. Särskilt på CD nummer två, »Bring It On«, där den förnämlige gitarristen Mattias Olofsson efterträtts av en annan förnämlig gitarrist, Kalle Ruuth. Kalle som inte finns på så många skivinspelningar (men snart kommer tre till, med tre helt andra artister) men som är desto mera välbekant som eftertraktad gitarrist och basist på Göteborgs livescener. Med just blues som en av sina specialiteter - och »Bring It On« är MERA blues och MINDRE California cowboy än den föregående CDn. Det är mycket smärta i texter och klanger: Joakim skriver av sig med sylvass penna och Kalle fyller i punkterna över i. Med blått bläck.

Men countrytouchen och det ödsliga ökensoundet (vad ska jag skriva, det låter så!) finns ändå kvar här och där på »Bring It On«: lyssna bara på »He's Gone«, Jockes tribut till en bortgången vän.

1. I Wonder Why
2. Another Man Down
3. Turn The Page
4. My Friend Jack DLyssna
5. Man In PainLyssna
6. He's GoneLyssna
7. Bring It On
8. Katrina
9. Fifty Reasons Why
10. Headfirst
11. All My Tears

Andra album av Slowburn:Visa fler Americana/Country-album.


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.