The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Almqvist, Andi
Red Room Stories
(Rootsy.nu)

Pris: 69 SEK

»Red Room Stories« är Andi Almqvists andra album och det släpptes den 17 oktober, på dagen exakt två år efter att debuten »Can’t Stop Laughing« kom.

Mycket vatten har runnit under broarna i Brno på dessa två år och Andis musik låter inte riktigt som tidigare. Och framför allt har arbetssättet varit helt annorlunda vid inspelningen av »Red Room Stories«. Merparten av föregångaren spelades in med Andis dåvarande band på tre dagar, live i studion i princip. »Red Room Stories« har tagit betydligt längre tid att spela in, fler musiker har varit inblandade och olika arrangemang och infallsvinklar har provats.

Almqvist och medproducenten Acke Bengtsson har inte varit rädda för att ta ut svängarna. Varje låt har fått ta sin egen väg. Den musikaliska spännvidden i plattan är stor. Här finns allt från storslagna ballader med stråkar till blytunga, filmiska undergångsstämningar. Smärtsamt vackra sånger ligger sida vid sida med punkiga krafturladdningar som till exempel »Mother Nature« där Andi backas av rytmsektionen från Sobsister. Men allt hålls samman till en helhet av Andi Almqvists karismatiska sång. Han sjunger bättre än någonsin och träder nu på allvar fram som en av landet främste sångare.

Tre spår, »Katzenjammer«, »Confession« och »Vampire Fangs«, är producerade av Ola Frick från Moonbabies.

Merparten av »Red Room Stories« är inspelad i Varispeed Studio i Klågerup, strax utanför Malmö, och den är mixad och mastrad av Martin Hennel.

Omslagsbilden är gjord av den legendariska tecknaren Per Åhlin.

Andi Almqvist har ett nytt liveband, bestående av Sara Jefta (fiol, dragspel mm), Jonas Håkansson (bas) och Svante Sjöblom (trummor, banjo, gitarr mm). Bandet hade smygpremiär på KB i augusti, men den officiella premiären blir på releasekonserten på Victoria i Malmö den 18 oktober.

Du kan lyssna på/ladda ner singelspåret »Midnight« i sin helhet nedan. Helt gratis dessutom!

1. Low-Dive JennyLyssna
2. Red RoomLyssna
3. KatzenjammerLyssna
4. MidnightLyssna
5. I Was Not To You What You Were To MeLyssna
6. Mother NatureLyssna
7. JezebelLyssna
8. ConfessionLyssna
9. Purple Brno SnowLyssna
10. Sour GrapesLyssna
11. Vampire FangsLyssna

Lyssna på Spotify

Andra album av Almqvist, Andi:
Can't Stop Laughing
Glimmer
Inga pengar
Kirseberg
Red Room Stories T-shirt
The Misadventures of Andi Almqvist
The Misadventures of Andi Almqvist - Soundtrack download
Tiltad
Warsaw Holiday

Visa fler pop/rock-album.


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.