The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Harpers Weekly
Morning Comes
(Rootsy Music)

Pris: 89 SEK

Harper’s Weekly, med undertiteln A Journal of Civilization, var ett politisk magasin i New York mellan 1857 och 1916. Bland annat bevakade tidningen det amerikanska inbördeskriget ingående.

Vad tidningen har för koppling till nu skivaktuella Harper’s Weekly är dock oklart. Förmodligen ingen alls. På debutplattan »Morning Comes« möter vi visserligen ett band med rötterna i amerikansk musik, det vi idag kallar americana. Den ambitiöse musikarkeologen kan säkert följa rötterna ända tillbaka till inbördeskrigets dagar. Men så långt ska vi kanske inte dra det. Låt oss nöja oss med att konstatera att Harper’s Weekly gör musik i krokigt nedstigande led från Townes van Zandt, Cowboy Junkies, Ryan Adams och Phosphorescent. Och de gör det med pondus, kärlek och spelglädje och självklart med en alldeles egen ton.

För även om Harper’s Weekly definitivt hör till den svårdefinierade americana-genren har de sina rötter på Gotland. Bandet bildades 2013 av medlemmar i Stockholms-exil och sedan dess har de skrivit låtar, spelat live så mycket som möjligt och sakta med säkert låtit »Morning Comes« växa fram.

Harper’s Weekly har skyndat långsam och det har betalat sig. På »Morning Comes« möter vi ett band som hittat sitt sound och dessutom har sångaren och låtskrivaren Gustav Johansson fått till tio riktigt starka låtar!

Harper’s Weekly:

Per Westlin: double-bass, vocals
Torbjörn Erlands: banjo, vocals
Joel Kant: drums, percussion
Tobias Sundström: lead guitar
Gustav Johansson: lead vocals, guitar
Siri Göransson: backing vocals

1. Take Me Back
2. Rosie
3. Go With Me
4. Morning Comes
5. Where I Wanna Be
6. Find Out
7. Lost and Free
8. Oh My
9. Walk In The Rain
10. I Was Lost

Andra album av Harpers Weekly: 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.