The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Cordovas
Cordovas
(Rocksnob)

Pris: 149 SEK

Man tar en del Laurel Canyon - LA 1969, en del The Band - Woodstock 1970 och en del Grateful Dead - San Francisco 1971. Det är ett av rockhistoriens mest magiska recept som tusentals band försökt koka sin egen soppa av. Få har lyckats få till något som tillnärmelsevis är lika välsmakande som originalen. Fram till nu. Cordovas visar med till synes obegränsade musikalitet och hundraprocentig feeling att det är skickade att förvalta och utveckla americana-musikens kanske allra ädlaste och finaste arv.

Med låtar som går direkt på knock och en stämsång man inte hört sedan 70-talet släppte »projektet« Cordovas en skiva helt själva 2012 som få fick höra. De tusen skivor som trycktes upp sålde slut omedelbart på den en enda turné bandet genomförde. Och kvar stod hel del nyförälskade fans, som med sorg förstod att det nya favoritbandet egentligen inte finns och att det förmodligen aldrig kommer bli ett band som man kan få uppleva och följa.

Men så helt plötsligt börjar ett rykte spridas om att det är ett Cordovas ute på de amerikanska vägarna, som är helt hysteriskt bra och som vi bara måste lyssna på. Det visar sig att den tre år långa trädan bara har varit den tid som det musikaliska geniet och bandets ledare Joe Firstman behövt, för att kunna bygga vidare och slutföra visionen om att skapa världens bästa band.

Det här är som en dröm för oss. Nu släpper Rootsy Music Cordovas debutskiva på både vinyl och CD i hela Europa och i slutet av februari startar en massiv, månadslång turné i Skandinavien.

1. All I Found
2. Southern Rain
3. Maria
4. Step Back Red
5. Storms
6. Old Dog
7. Salome
8. Standing On The Porch
9. Louisiana Hurricane
10. Feel Good To Be Free

Lyssna på Spotify

Andra album av Cordovas: 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.