Album
Rose, Whitney
South Texas Suite
(Six Shooter/CRS)

Pris: 99 SEK

»…a Canadian crooner rooted in the vintage charm of the genre's golden years«
- Rolling Stone

Kanadensiskan Whitney Roses sexspårs-EP »South Texas Suite« är en oreserverad hyllning till Texas eller närmare bestämt till musikmetropolen Austin.

»South Texas Suite« spelades in på två dagar i Dale Watsons Ameripolitan Studios i norra Austin och Whitney kompades av musikadel som Merle Haggard-gitarristen Redd Volkaer; Earl Poole Ball, som i två decennier spelade med Johnny Cash; Kevin Smith, basist i Willie Nelson’s Family Band och Tom Lewis, som bland annat spelat med Mavericks. Alla fyra från Haybale!, Continental Clubs husband på söndagar. Lewis spelar även i Roses band, med Bryce Clark, James Shelton och Sophia Johnson. De är också med på EPn tillsammans med fiddlern Erik Hokkanen och dragspelaren Michael Guerra.

Nu är Whitney förvisso inte i något skriande behov av att bli uppbackad av namndropping, snarare står hon starkt förankrad på egna ben någonstans i mitten av korsvägarna där bokstavstrogen honky tonk möter 60-talsdoftande vintagepop. Kanske är hon en modern Loretta Lynn, den nya tidens Patsy Cline eller en kommande arvtagare till Dolly Parton. Klart är i alla fall att hennes nyligen företagna flytt till Texas har renodlat hennes uttryck.

I april och maj kommer den 30-åriga countrysångerskan och stilikonen på en nästan månadslång turné med fullt band i Skandinavien.

1. Three Minute Love Affair
2. Analog
3. My Boots
4. Blue Bonnets
5. Lookin' Back On Luckenbach
6. How 'Bout A Hand for the Band


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.