The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Crash n Recovery
Deep in the Woods
(Rootsy.nu)

Pris: 89 SEK

Med sitt andra album ”Deep In The Woods” befäster Crash n Recovery sin position som ett av Sveriges bästa band inom Country och Americana. Eller Sveriges förresten…Crash n Recovery nominerades ju till Europas bästa band av British Country Music Awards 2014 och att då tala om ett av Sveriges bästa band är kanske överdrivet ödmjukt.

Redan med debutplattan ”Post The Storm” från 2012 förstod vi att Crash n Recovery var talanger utöver det vanliga med stor kärlek till och förståelse för country och americana. Likväl innebär ”Deep In The Woods” ett stort steg framåt. Här finns ett nytt självförtroende och en stolthet som gör skillnad. Men den allra största skillnaden ligger ändå i den enorma utveckling sångerskan Linda Engström haft som låtskrivare. ”Deep In The Woods” är helt enkelt en kavalkad av urstarka låtar, som snabbt kopplar greppet om lyssnaren för att sedan inte släppa greppet på länge, länge. Lyssna till exempel på inledande titelspåret ”Deep In The Woods”, suggestiva ”Minefield” eller aktuella singelspåret ”Take Me Back”, som vann den regionala delfinalen i Västernorrland av P4-tävlingen Svensktoppen Nästa 2015.

Mycket av den pondus och självklarhet som Crash n Recovery utstrålar på ”Deep In The Woods” kommer sig så klart av den erfarenhet de skaffat sig genom att repa, spela live och jobba med med sitt material. Men även producenten Johan Arveli (som många känner från Ellen Sundberg Band) har bidragit starkt till förvandlingen. Arveli, som även ingår i bandet, har hittat den perfekta musikaliska miljön för Linda Engströms sånger och röst. Ett klassiskt, tidlöst sound som bara känns helt rätt utan ansträngda försöka att vara modernt eller för den delen retro.

Det talas om bibelbältet i USA och brännvinsbältet har vi väl alla hört talas om. Frågan är om vi inte snart kan börja prata om ett Americana/Country-bälte i norra halvan av Sverige. En lång rad artister och band av förbluffande hög kvalitet har på senare år kommit där ifrån. Om det är en slump eller någon form av sammanhang spelar dock ingen som helst roll i det stora hela. Ett bra band är ett bra band oavsett var de kommer ifrån. Crash n Recovery från Forsed strax utanför Kramfors är ett mycket bra band som med ” Deep In The Woods” gjort ett imponerande andra album.

1. Deep in the Woods
2. Since We Went to Sleep
3. Minefield
4. Last Flight
5. Damaged
6. Too Little Too Late
7. If You Only Were Mine
8. Restless Man
9. The Fall
10. Take Me Back
11. Guilty As Charged
12. Undefeated
13. Bonus track: Fare Thee Well

Andra album av Crash n Recovery:


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.