The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Alligator Gumbo
Simmerin'
(Rootsy Approved)

Pris: 149 SEK

Alligator Gumbo - Rättfram och opolerad cajunmusik direkt från hjärtat!

Alligator Gumbo är ett band från södra Sverige som av kärlek till musiken från södra Louisiana tolkar och spelar traditionell och egenskriven cajunmusik på ett sätt som är troget traditionen. Sången är ohämmad och känslosam och framförs på Louisiana french, den speciella franska dialekt som utvecklats i Louisiana.

Alla i Alligator Gumbo delar passionen för den här musiken och det smittar av sig på publiken och särskilt på de som svänger runt på dansgolvet. Den stora entusiasmen från arrangörer och publik har inte bara spritt sig i norden, båda Alligator Gumbos album »Simmerin'« (2014) & »Lacassine Special« (2012) har vunnit pris i tävlingen Le Prix D'Hors de Nous 2014 utav The French Cajun Music Association i Lafayette, Louisiana. Priset delas årligen ut till den bästa cajunskivan inspelad av ett cajunband utanför Louisiana.

Albumet »Simmerin'« är till stor del ett resultat av dragspelaren Thor Ahlgrens resa i södra Louisiana. Där träffade han instrumentbyggare och jammade med legender inom cajun och zydeco-musiken och överraskade även med att spela säckpipa i cajunmusiken.


Alligator Gumbo:

Johan Larsson, Sång, gitarr & petit fer (triangel)
Thor Ahlgren, Sång, durspel & säckpipa
Leif Eriksson, Gitarr
Fred Sörensson, Fiol
Dan Svensson, Kontrabas

1. Eunice One-Step
2. Blues de Basile
3. The Mistake I Made
4. Midland Two-step
5. Cold Cajun
6. Le Long Voyage
7. Pauvre Hobo
8. Bosco Stomp
9. La Valse a Abe
10. Cajun Hot Shoe
11. Happy One-Step
12. Madeleine

Andra album av Alligator Gumbo:

 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.