The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Shurman
Inspiration
(Rootsy.nu)

Pris: 69 SEK

Man ska plocka frukten precis när den mognat. Shurman är bandet som flera gånger stått på tröskeln till det stora genombrottet. Det har alltid strulat till sig på något sätt.

Shurman är ett ”riktigt” rockband som dränerats i Stones, Stax, Gram Parsons och allt annat som är fantastiskt med musiken runt 1970. Man spelade till sig en stor hängiven publik med ett vansinnigt turnerande och högenergiska shower de första åren. När allt var på väg att hända tar bandet paus. Pausen leder till att bandet reformeras och flyttar från LA till Austin. Där har några av de mest talangfulla musikerna samlats kring den karismatiska sångaren och låtskrivaren Aaron Beavers vision.

Shurmans skiva ”Inspiration” är fylld av starka låtar och spelglädje. Aarons låtar omedelbara och oemotståndliga. ”Dont bore us, come to the chorus”. Det rockar och det svänger med en stadig förankring i den amerikanska musikhistorien. Shurman är otvivelaktigt ett rockband men de omfamnar även country, soul, R&B och hittig powerpop,

Den skandinaviska upplagan av »Inspiration« har utökats till en dubbel CD. Som bonus får du en samling med elva spår, hämtade från Shurmans tidigare album.

Det är musik som specialdesignad att framföras live. Shurman har turnerat i Sverige en gång tidigare och i höst (2012) kommer de äntligen tillbaka.

CD 1:
1. Inspiration
2. Hometown Judgement Day
3. Back To Texas
4. Apartment 9 Blues
5. Novocaine Heart
6. Eye For An Eye
7. Looking Back
8. Somebody’s Gonna Break Your Heart
9. Leaving Song
10. Closer to the Heart
11. Take a Bow
CD 2:
1. Red Eyes
2. Petty Song
3. Impossibilities
4. 2 AM (live)
5. Drownin’ (live)
6. Big Thing (live)
7. Small Town Tragedy
8. I’m Not Crazy
9. Country Just Ain’t Country
10. Is It True?
11. Tomorrow Is Christmas Day

Andra album av Shurman: 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.