The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Landstrom
In The Bright Daylight
(Kullsta Records)

Pris: 100 SEK

Redan när de första låtarna dök upp på Myspace för ett par år sedan var det uppenbart att Landstrom visste vad de var ute efter. Kanske inte i fråga om strikt musikalisk form men i alla fall när det gäller attityd och idé.

-Vi vill skriva egen musik och berätta våra berättelser. Landstrom är ett projekt som funnits i bakhuvudet på oss ett längre tag men av olika anledningar låtit vänta på sig. Vi vill inte låta oss begränsas av vare sig det ena eller andra. Musik är ju en konstform, ett sätt att uttrycka sig.

Visst har Landstrom skyndat långsamt, men nu är debutalbumet »In The Bright Daylight« äntligen klart.

Landstrom har i lugn och ro jobbat fram elva formidabelt starka låtar. Sedan har de experimenterat, spelat in, lyssnat, gjort om, arrangerat och spelat in igen. Tills varje låt hittat precis rätt skepnad. Precis rätt stämning och uttryck.

-Ursprungsideerna är ofta minimalistiska och ibland lite naiva. Utifrån det försöker vi sätta en färg på musiken. Det kan hamna lite hur som helst. Vi har inte för avsikt att hamna i någon speciell genre. Vi är dock svaga för det där lite fulsnygga, skönhet kan finnas i så många skepnader.

Bakom namnet Landstrom hittar vi det äkta paret Göran Lindström och Carina Landin. Ett par som är väl förankrade i den jämtländska glesbygden utanför Hammarstrand, men med hela världen som inspirationskälla.

Till sin hjälp har Landstrom Micke Ajax (Ulf Lundell med flera) som står för alla slagverk och trummor på plattan.

Det norrländska vemodet finns här såklart, rent av lite folktoner om man lyssnar noga. Men också influenser från rock, pop och americana. Ett svenskt svar på Cowboy Junkies eller 16 Horsepower kanske. Om man vill förenkla det. För Landstrom är Landstrom och inget annat.

Välkommen till Landstroms värld och den första introduktionen i form av »In The Bright Daylight«

1. Another Me
2. Holyness
3. Something's Missing
4. Everybody Blames It
5. North
6. Then The Rain Came
7. In The Bright Daylight
8. Champagne
9. The Tightrope Walker
10. A Lullaby For Dreamers
11. Down In The Hole/43

Andra album av Landstrom:
As We Walked / Fatherland
Land Of Nowhere
What We Saw
Whitewater

Visa fler Americana/country-album.


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.