Rootsy logo  
Rootsy logo
Bäst 2022 enligt Christer B. Jarlås

Årets bästa:

Svenska album - Lars Winnerbäck: Själ och hjärta
– ett album med flera av hans starkaste låtar någonsin. Lite oväntat. Och ”Släpp det där mörkret” är min mest spelade låt 2022.

Festival: Shlm Americana
– Det var egentligen alldeles för mycket av allt. Men Münchenbryggeriet var ett perfekt ställe för en festival

Comeback – Lustans Lakejer: Mörk materia
– herregud inte hade jag förväntat mig så vassa låtarna av det här gänget. Det är som Tom Wolgers bortgång väckte upp något som behövde ut.

Favorit – Steve Forbert: Moving Through America
– Sjukdomar och elände höll på att tysta honom. Men detta album visar att han är starkt tillbaka 2022. Många tänkvärda texter och en röst att lyssna på nu som förr.

Livekonsert: ”Infruset-Själens skrubbsår” på Malmö Live.
– Mando Diaos sånger på svenska med Malmö Symfoniorkester var en mäktig upplevelse Björn Dixgård fixade det galant inför storpublik.

Klubb: Medley i Malmö.
– Bäst scen, bäst mat, bäst program. Jag önskar att jag kunde bo i Malmö.

Scenföreställning: ”Ett bloss för Bodil Malmsten”
– Äntligen fick Ellen Sundberg och det fina bandet resa land och rike runt för att spela Bodils smarta texter till lika smart musik.

Upptäckt: Emily Scott Robinson
– Hon charmade mig och alla på Sthlm Americana och vilka låtar hon gett ut. Så bra.

Hjälte: David Ritschard
– Så mycket ny bra musik, så många konserter, så mycket kärlek. 2022 höll på att knäcka honom när han föll ihop i Alabama – men sedan gjorde han en succéturné genom landet som kulminerade med ett oräkneligt antal spelningar på Debaser.

Countrylåt:- Miranda Lambert: If I Was A Cowboy
– År efter år gör hon det så bra…

Dan Andersson
- Göran Greider på en rockscen tillsammans med Ellen Sundberg, Johan Airojoki 6 Malmfälten rockklubb blev en fin föreställning som också överraskade.

Smålänningar: Ström
– plötsligt var den bluesbaserade AC/DC-rocken rolig igen. Energin var påtaglig och den fanns inte bara i namnet Live och på platta.

Julshow
– I väntan på Sjulsmäss med Hoven Droven, Triakel, Ellen Sundberg och Safoura Safavi. Borde turnera landet runt. Välvalda covers, gott humör, skön humor, otroligt skickliga musiken och sångerskor

Gubben i lådan - Ludwig Hart
– turnerade med Sarah Klang och gjorde en duett med henne som jag fick höra både på Sthlm Americana och på Storsjöyran. Bra också på egen hand med sitt skickliga band. Fler borde upptäcka hans starka låtar.

Lokal hjälte: State Of Mud/Björn Gidlund
– År efter år släpper han grymma album, två 2022, och nu börjar han åter skriva en del på svenska igen. Någon gång borde världen börja lyssna.

Comeback II- First Aid Kit: Palomino
– Efter fyra år kom äntligen ett nytt album. Delvis nytt sound men lika vasst som alltid. Dom är bara bäst.

Svenska låt - David Ritschard: Nya Slussen
– en allsång för alla tider. Kommer att leva kvar länge.

Näst bästa låt - Hannes: Stockholmsvy En låt som biter sig fast på ett positivt sätt. Gjorde den mycket bra live på årets Storsjöyra.

Svenska countrylåt
- Björn Gidlund: I skuggan där bakom
Tankeväckande och djupt berörande sång md en av de smartaste refrängerna på svenska som sjungits.

Äntligen - Jesper Lindell: Twilights. Jesper är på benen igen och skapar sina bästa låtar någonsin. Borde bli en modern klassiker.


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.