| |||||||
Peter Söderlind: 2012-10-22 21:12 | Som ni möjligtvis läst i min första krönika här på Rootsy så har jag under lång tid varit involverad i ett whiskydestilleri som heter Box och ligger vid ångermanälven i ådalen. Detta destilleri har fått extremt goda omdömen av sin råsprit, bla från World Whisky Review, se länk: http://www.connosr.com/worldwh iskyreview/issue-5/box-distill ery-sweden-part-1/ Box har hela whiskyvärldens ögon på sig inför att den råsprit som nu ligger på fat ska utvecklas till whisky, vilket kräver tre år. Har arbetat för Box på många mässor och de omdömen som ges av råspriten låter förstå att detta kommer att bli en whisky i absolut världsklass. På en av mässorna rekommenderade till och med personal i Laphroaigs monter besökarna att besöka oss för att prova en riktigt bra råsprit. När möjlighet ges skulle jag gärna hålla i en Box-provning med Rootsy-anknytning. Till dess vill jag informera om att det finns möjlighet redan nu till helgen i Malmö att träffa mig i Box monter för provsmak som kommer att övertyga er om att man kan koka sprit i de norrländska skogarna. Mässan heter Älska Mat & Vin och pågår mellan 26-28 oktober. Hör av er direkt till mig om ni önskar mer info eller kanske köpa ett fat eller två. Peter Söderlind tel 0722-003063 rootsy.peter@gmail.com | |
Hans Berntson: 2012-10-22 21:33 | Uppenbarligen ingen bag-in-box. Jag garanterar att jag kommer att köpa denna produkt när den finns i butik. | |
Peter Söderlind: 2012-10-22 21:42 | Du gissar så rätt Hans. Box heter den av samma anledning som Lagavulin heter Lagavulin. Platsen heter Box, man byggde trälådor där på 1800-talet. | |
Lista ämnen Föregående ämne | Nästa ämne |
Skapa en användare och logga in för att svara på inlägg