Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
L, Nguyn
Saiyuki
(Act/BAM)

På Saiyuki närmar sig den fransk-vietnamesiske gitarristen Nguyn L olika asiatiska musiktraditoner: indiska, japanska och vietnamesiska. Han växlar mellan elektriska och akustiska gitarrer och arbetar även med en sitarliknande sustaineffekt som för tankarna till Jeff Becks experiment med sitarljudet i Yardbirds på sextiotalet.

Nguyn Ls medmusiker spelar tablas och koto. Även en indisk flöjtist hörs i ett par spår. Medmusikerna är skolade i sina respektive klassiska traditioner, och på skivan förenas klassiska och tradionella klanger och mönster med modernare rytmik och jazzens improvisationstänkande.

Nguyn L spelar med variationsrik och lyhörd upptäckarglädje. Ensemblespelet är tätt, men ur den vackra väven lösgörs också fantastiska soloprestationer. Även om albumet ges ut i Nguyn Ls namn är det också i högsta grad en gemensam manifestation, där gränser korsas och traditioner smälts samman i en utsökt syntes.

/Magnus Eriksson


 
Designad fr IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida r designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.