Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
McCoy, Darlene Marie
Typical American Girl
(Mirror Image)

Hör här bara, uppväxt i Endless Mountains i Pennsylvania, sedan flytt till Smokey Mountians och nu åter till hemtrakterna.
Sätter man sedan titeln »Typical American girl« på sin andra CD och använder uttrycket »Nashville recording artist«, då blir man nyfiken.

Och nog är det vad vi tror är typiskt amerikanskt, att förverkliga det man vill. För efter misslyckat äktenskap, flytt hit och dit och nytt äktenskap och barn, när barnen klarar sig utan mamma blev Darlene Marie McCoy countrysångerska.

Hennes ursprung märks inte helt i låtarna på denna hennes andra CD, mer är det modern popcountry, uppblandad med några mer honky tonk-influerade spår. Rösten är mjuk, med ett brett register som hon dock sällan behöver använda därför att musiken sällan kräver det. Sällan behöver hon också ta i, det är som allt kommer utan ansträngning, lätt finner hon rätt anslag vad gäller om det ska adderas lite heshet (»Keep your pants on girl«), sista-dansen-vibrato (»Dreamin bout dancin«), mörkt kaxigt (»Typical American girl«) och så vidare.

Det finns i flera av texterna en verklighetens närvaro, vilket väl tas tillvara i tolkningen. Bästa exemplet är »Angels don´t always have wings«, som handlar om saknaden efter en son som tog sitt eget liv.

Ibland smyger sig dock in en känsla av att Darlene Marie McCoy vill mer än hon kan och att det bara är modern inspelningsteknik som gör att en lågbudgetproduktion som denna känns större än vad den i verkligheten är. Men med känsla kommer man långt, titta bara på omslaget. En bensinstation i den lilla staden Warren Center i Pennsylvania. När åtmistone jag sökte på Warren Center var första träffen stadens vapenaffär...

/Frank Östergren

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.