Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Harrington, Rachel
City Of Refuge
(Skinny Dennis Records)

Rachel Harringtons debutalbum »The Bootlegger's Daughter« från förra året höjdes till skyarna av flertalet musikkritiker, vilket var mycket välförtjänt. Och nu är det alltså dags för uppföljaren »City Of Refuge« och den lär inte göra vänner av americana besvikna.

Rachel Harrington gräver sig även denna gång djupt ner till rötterna i country, folk och bluegrass och det gör hon med den äran. Hon omger sig med toppmusiker som vet precis hur de ska ta hand om materialet på bästa sätt. Medverkar gör bl.a. Tim O'Brien på fiol och Zak Borden på mandolin, gitarr och bakgrundsång. Men det viktiga är att man hör att samtliga medverkande musiker gett sitt yttersta och att producenten Evan Brubaker tryckt på precis de rätta knapparna. De har lyckats med att få musiken att låta väldigt levande, trots att ett överlag lite melankoliskt anslag råder.

Av albumets tio spår har Rachel Harrington skrivit sju stycken och tre är väl valda covers. Mest överraskande är kanske att hon valt att spela in Bobby Gentrys »Ode To Billy Joe«, men den smälter in alldeles perfekt tillsammans med det övriga materialet. Ingen av sångerna faller ur ramen, utan »City Of Refuge« är helgjutet in i minsta detalj, där Rachel Harrington briljerar både som sångerska och låtskrivare. Det är väldigt lätt att gå förlorad i en röst som hennes och det brukar alltid vara ett gott tecken.

När det blir dags att sammanfatta musikåret 2008 så lär säkert Rachel Harrington vara med i diskussionen om en topplacering. Det ska bli mycket spännande att följa henne i fortsättningen.

/Johan Annetorp


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.