Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Harrington, Rachel
City Of Refuge
(Skinny Dennis Records)

Rachel Harringtons debutalbum »The Bootlegger's Daughter« frĂ„n förra Ă„ret höjdes till skyarna av flertalet musikkritiker, vilket var mycket vĂ€lförtjĂ€nt. Och nu Ă€r det alltsĂ„ dags för uppföljaren »City Of Refuge« och den lĂ€r inte göra vĂ€nner av americana besvikna.

Rachel Harrington grÀver sig Àven denna gÄng djupt ner till rötterna i country, folk och bluegrass och det gör hon med den Àran. Hon omger sig med toppmusiker som vet precis hur de ska ta hand om materialet pÄ bÀsta sÀtt. Medverkar gör bl.a. Tim O'Brien pÄ fiol och Zak Borden pÄ mandolin, gitarr och bakgrundsÄng. Men det viktiga Àr att man hör att samtliga medverkande musiker gett sitt yttersta och att producenten Evan Brubaker tryckt pÄ precis de rÀtta knapparna. De har lyckats med att fÄ musiken att lÄta vÀldigt levande, trots att ett överlag lite melankoliskt anslag rÄder.

Av albumets tio spĂ„r har Rachel Harrington skrivit sju stycken och tre Ă€r vĂ€l valda covers. Mest överraskande Ă€r kanske att hon valt att spela in Bobby Gentrys »Ode To Billy Joe«, men den smĂ€lter in alldeles perfekt tillsammans med det övriga materialet. Ingen av sĂ„ngerna faller ur ramen, utan »City Of Refuge« Ă€r helgjutet in i minsta detalj, dĂ€r Rachel Harrington briljerar bĂ„de som sĂ„ngerska och lĂ„tskrivare. Det Ă€r vĂ€ldigt lĂ€tt att gĂ„ förlorad i en röst som hennes och det brukar alltid vara ett gott tecken.

NÀr det blir dags att sammanfatta musikÄret 2008 sÄ lÀr sÀkert Rachel Harrington vara med i diskussionen om en topplacering. Det ska bli mycket spÀnnande att följa henne i fortsÀttningen.

/Johan Annetorp


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.