Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Seatsniffers, The
Turbulence
(Sonic)

Runt om i vÀstvÀrlden, förmodligen ocksÄ i Japan och andra exotiska lÀnder, finns det rockband som tycker att det ska lÄta som 1957 nÀr man stoppar in en CD i facket och trycker pÄ Play. Det finns ett sÄdant band t o m i Belgien.

HÀr i Sverige har vi t ex The Refreshments, som verkligen kan den hÀr genren och fÄr sina nya lÄtar att kÀnnas som gamla bekanta första gÄngen man hör dem. I USA finns det massor av liknande band och vissa av dem har under Ärens lopp spelat i en klass för sig sjÀlv. Jag behöver vÀl bara nÀmna mÄngsidiga NRBQ, som behÀrskar sin rockŽnŽrollformula till lÄngt över 100 procent. Och ett annat band som ibland har nuddat vid det oÄtkomliga Àr förstÄs bröderna Alvin, som med sitt Blasters har nÄtt upp lÄngt över takÄsarna, under den tiden dÀ bröderna fortfarande kunde hÄlla sams tillrÀckligt lÀnge för att klara en studiosession.

I Belgien heter bandet The Seatsniffers. Med en gitarr, en stÄbas, ett trumset och en sax klarar den hÀr kvartetten mer Àn vÀl att fÄnga stÀmningar frÄn ett femtiotal dÀr, i det hÀr fallet, Eddie Cochran tycks vara en förebild. I flera lÄtar Àr det hans stuk som prÀglar soundet.

Men annars Àr det gitarristen och sÄngaren Walter Broes som stÄr för de flesta lÄtarna.

Han vet vad han gör och vet sĂ€kert ocksĂ„ varför man har valt att lĂ€gga in »Dark In My Heart« av Lee Hazlelwood och »Bangkok« av Alex Chilton pĂ„ plattan. De inlĂ„nade lĂ„tarna visar effektivt att man kan fĂ„ vilken lĂ„t som helst att förvandlas till 50-tal.

The Seatsniffers turnerar sÄ gott som alltid runt om i Europa och har besökt Skandinavien i olika omgÄngar de senaste Ären. Har du bandet inom rÀckhÄll och gillar du rockŽnŽroll som aldrig tycks rosta, sÄ kolla in belgarna! Tills dess kan du lyssna pÄ den hÀr plattan.

/Rune HĂ€ger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.