Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Finlin, Jeff
Ballad Of A Plain Man
(Bent Wheel)

Denna eminenta singer/songwriter är verksam inom americana genren och jag kan nämna att Bruce Springsteen är en stor beundrare. Jeff Finlin är en säker låtskrivare med en makalös enkelhet och trygghet i en tradition där många namn trängs om uppmärksamhet. Men han är absolut en artist man inte bör missa. Och gillar man namn som Bob Dylan, Joe Henry och Tom Petty så väntar en högtidsstund.

Jeff Finlin har tillsammans med sin kompanjon Lij tagit hand om producerandet och de har fått till ett enastående sound. Låtarna kläds i en skrud som både är väldigt varm och alldeles lagom ruffig.

Materialet är varierat, genomtänkt och skrivet med en personlig prägel som säkert gör att detta starka album låter lika bra om 10-20 år. Det är en mycket kompetent samling musiker som backar upp Jeff Finlin, de lyckas få musiken att låta väldigt levande. Bl.a. medverkar Brad Jones på bas och Doug Lancio på gitarr.

Med sina texter tar Jeff Finlin temperaturen på de vars drömmar sen länge slagits i kras. Men allt är inte nattsvart, utan sångerna andas också en hel del optimism. Det gör att historierna han sjunger med sin lite säregna röst blir riktigt intressanta.

Jeff Finlin lär knappast starta någon musikrevolution med »Ballad Of A Plain Man«, men det är inte heller meningen, utan njut istället av en skicklig låtskrivare och textförfattare på toppen av sin förmåga.

/Johan Annetorp


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.