Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Escovedo, Alejandro
Real Animal
(Back Porch/Manhattan)

Alejandro Escovedo är en riktig musikveteran med ett förflutet i band som Nuns, Rank And File, True Believers och Buick MacKane, men han har också en mängd fina soloalbum med sig i ryggsäcken. På denna sprillans nya skiva har han dragit upp tempot igen och levererar ett riktigt sprakande rock'n'roll album. Musiken känns verkligen vital.

Den här gången har han valt att samarbeta med Chuck Prophet, de har skrivit allt material tillsammans. Det visar sig vara ett mycket lyckat drag. Men man känner ändå igen Alejandro Escovedos sätt att skriva och hans personliga röst sätter sin prägel på låtarna. Han är en lika skicklig historieberättare som låtskrivare och musiker.

Musiken är väldigt lätt att ta till sig och den tar den spikraka vägen direkt till hjärtat. Trots att ett överlag uppskruvat tempo råder, har han vett att balansera det hela med ett par underbara ballader. Detta är amerikansk rockmusik av bästa märke, framförd med en glödande passion som gör mig alldeles hänförd.

Det måste varit en dröm för Alejandro Escovedo att han fått Tony Visconti att placera sig i producentstolen. Och visst kan man skönja lite blinkningar åt 70-talet till David Bowie, Iggy Pop och musikscenen i New York. Allt gjort med en fingertoppskänsla som anstår en mästerproducent.

»Real Animal« är ännu ett riktigt bra album från Alejandro Escovedo och kan mycket väl vara det starkaste han gett ut sedan sin solodebut »Gravity«, det får framtiden utvisa.

/Johan Annetorp

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.