Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Cooder, Ry
I, Flathead (The Songs of Kash Buk And The Klowns)
(Nonesuch/Warner)

Ry Cooder har blivit en första klassens traditionsbärare och musikarkeolog de senaste tio åren efter att ha återupptäckt farbröderna i Buena Social Vista Club och gitarristen Manuel Galbán och gjort dem tillgängliga för en masspublik. De senaste åren har Cooder ägnat sig åt en Kalifornien-trilogi. Den avslutas på ”I, Flathead” med historien om den fiktiva Kash Buk och hans band The Klowns. Buk är inte bara musiker han är även racerförare som försöker sätta hastighetsrekord. Så fasligt fort går inte musiken trots att den kretsar kring bilen. Det är honkey tonk, country, texmex, folk och ren och skär rock‘n‘roll av yppersta klass hela vägen.

Allt präglat av en kalifornsk coolhet. Arbetssättet är precis som på del ett och två, ”Cháves Ravine” och ”My Name Is Buddy”, med enkelheten satt i centrum.

För att vi riktigt ska förstå Kash Buks har Ry Cooder skrivit en nästan 100-sidig novell till skivan om dem Kash Buk möter på sin resa västerut. En musikalisk storyteller av högsta klass har gjort det igen.
web.mac.com/anders.sundin

/Anders Sundin


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.