Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
EricÂŽs Bluesband
From Town To Town
(Rootsy)

Eric Hansson hörde man först talas om 1999 dĂ„ han hade en trio som var inspirerad av storheter som Jimi Hendrix, BB King och Cream. Första plattan »Take One« kom 2001 och utmĂ€rkte sig bl a för att dĂ€r fanns tvĂ„ tunga gĂ€startister, Henry Gibson och Allen Finney. Uppföljaren 2004, »ThereÂŽs An Angel In My Tree«, har jag glömt, men Claes Yngström var i alla fall med som en förstĂ€rkning.

Trion har blivit en kvartett och bestÄr nu av Hansson med gitarr vid sÄngmikrofonen, Henning Axelsson pÄ keyboard, Tomas Klinta pÄ bas och vid trummorna Patrik Fackt. Och pÄ nya plattan dyker bl a Mats Ronander upp med sitt munspel i ett par av lÄtarna.

Det lÄter mycket om bandet, speciellt nÀr det förstÀrks av en blÄssektion i flera av lÄtarna. Det lÄter mycket Hendrix om Hanssons gitarr, som ibland tar för sig i monumentala explosioner. Det lÄter överhuvudtaget mycket, som sagt, och de tio lÄtarna, alla tillverkade av Hansson, Àr lÄnga och innehÄllsrika.
Egentligen finns hÀr nÄgot som jag uppfattar som en stilbrytning: musiken Àr oftast svart tung blues, men Eric Hanssons röst Àr vit och mer gjord för rock.

Men det stör inte. IstÀllet ger det bandet en egen personlighet och en egen nisch att bygga vidare pÄ. EricŽs Bluesband vill jag gÀrna höra mer av.

Och nÀr kommer de hit ner till Södern och visar upp sig?

/Rune HĂ€ger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.